BREAKING NEWS
latest

Πήγαν οι Αμερικάνοι στη Σελήνη το 1969;



Εκείνο που ασπάζονται όσοι ενστερνίζονται «θεωρίες συνωμοσίας» είναι: 

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά, το φιλμάκι που μας προβάλλουν κάθε 20ή Ιουλίου, για να μας πείσουν ότι έστειλαν άνθρωπο στο φεγγάρι, βλέπουμε ότι οι... ίσκιοι είναι περισσότεροι του ενός, αφού τους προκάλεσαν οι προβολείς που είχαν στηθεί για το «γύρισμα».

Ακόμα, δεν βλέπεις άστρα στον ορίζοντα, αλλά ένα σκούρο φόντο. Στο φεγγάρι όμως, επειδή δεν υπάρχει ατμόσφαιρα έπρεπε να φαίνονται περισσότερα αστέρια από όσα βλέπουμε από τη Γη. Όσο για τη σημαία, είπαν πως είχαν βάλει ένα ξύλο στο επάνω μέρος για να δείχνει πως κυματίζει...

Τώρα, ομάδα από Ρώσους μηχανικούς αλλά και ενθουσιώδεις παρατηρητές του διαστήματος, ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν δορυφόρο για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την «θεωρία συνωμοσίας» φωτογραφίζοντας τα αποτυπώματα που άφησαν πίσω τους οι αστροναύτες των διαστημοπλοίων «Απόλλων» αλλά και των σοβιετικών «Lunokhods» στο φεγγάρι.

Αν και έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας, εξακολουθούν να δημοσιεύονται κείμενα γεμάτα αμφιβολίες κυρίως από «εναλλακτικούς ιστότοπους» για το αν πραγματικά πάτησε τότε άνθρωπος στο φεγγάρι.

Σε μια προσπάθεια να απαντηθούν αυτές οι «θεωρίες συνωμοσίας» ο πρώην ιστορικός της NASA Roger Launius, είχε την ιδέα της συγγραφής ενός επίσημου βιβλίου, παρόλο που όπως υποστηρίζει, είναι πολύ δύσκολο «να πείσεις όλους αυτούς για την αλήθεια. Θα μπορούν όμως (στο εξής) οι δάσκαλοι να δίνουν επιστημονικές απαντήσεις στους μαθητές».

Από τους πιο γνωστούς στη Ρωσία ενθουσιώδεις παρατηρητές του διαστήματος, που πρωτοστατεί στην επιχείρηση «επιβεβαίωσης», ο Vitaly Egorov, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, μιλά για το εγχείρημα που σχεδιάζεται.

«Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν μέρος του «Προγράμματος Απόλλων» της NASA, που τελικό του στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη. Ο στόχος αυτός έγινε πραγματικότητα με τη συγκεκριμένη αποστολή, όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969» γράφει η Βικιπαίδεια.


«Γράφω στην ιστοσελίδα μου και στα κοινωνικά δίκτυα για περισσότερα από τέσσερα χρόνια και με παρακολουθούν περισσότεροι από ενάμιση εκατομμύριο άτομα. Παρά τις αμφισβητήσεις που κατά καιρό γράφονται εγώ πιστεύω πως ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι και θέλω να το αποδείξω. Με την αποστολή του δορυφόρου της Σελήνης θα προσπαθήσουμε να έχουμε και στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή πληροφόρησης εκτός από τη ΝΑSΑ» είπε ο Βιτάλι.

«Στη δημιουργία του δορυφόρου συμμετέχουν πεπειραμένοι μηχανικοί του διαστήματος και πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεισφέρουν τα απαιτούμενα 20-30 δολάρια για την ολοκλήρωση της αποστολής. Για τον λόγο αυτό επιδιώκουμε τη συμμετοχή και του διαστημικού προγράμματος, προκειμένου να θέσουμε τον δορυφόρο σε τροχιά» συνέχισε.

Vitaly Egorov


Ο Βιτάλι υποστηρίζει ότι ο δορυφόρος της ομάδας έχει σχεδιαστεί με βάση τον σοβιετικό «Luna 10», τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που είχε κατορθώσει να προσσεληνωθεί το 1966.


«Καθώς οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Κίνα και η Ινδία εξακολουθούν να μελετούν σε διαστημικά προγράμματα τον φυσικό δορυφόρο της Γης, διατηρούμε ελπίδες πως θα βρεθεί πύραυλος για την εκτόξευση του δορυφόρου μας. Περισσότερο βασιζόμαστε φυσικά στο ρωσικό πρόγραμμα Roskosmos». 

Τα σχέδια της ρωσικής ιδιωτικής ομάδας έρχονται στα χνάρια μιας ξεχασμένης αμερικάνικης ιστορίας: Μια ιδιωτική εταιρία, η Transorbital είχε θέσει το 1969 σε τροχιά υψηλών τεχνολογικών δυνατοτήτων έναν δορυφόρο γύρω από τη Σελήνη για να φωτογραφήσει τα όργανα που θα εγκατέλειψαν στην επιφάνεια του φεγγαριού οι αστροναύτες του προγράμματος «Απόλλων». 

Οι Ρώσοι ιδιώτες, θέλουν να επιβεβαιώσουν «του λόγου το αληθές».

*Με πληροφορίες από Sputnik - zougla.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID