Ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας: Εξετάσεις επάρκειας της αγγλικής γλώσσας πριν την άδεια παραμονής στη χώρα!

0

Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε ότι οι ξένης υπηκοότητας σύζυγοι Βρετανών υπηκόων και μόνιμων κατοίκων στη χώρα πρέπει να περάσουν εξέταση για να δείξουν επάρκεια στην αγγλική γλώσσα προτού τους επιτραπεί να ζήσουν στη χώρα, είπε το δικαστήριο σε δήλωσή του χθες.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα μια προσφυγή εναντίον της νομιμότητας μιας τροποποίησης του 2010 στη νομοθεσία για την μετανάστευση από δύο Βρετανούς οι οποίοι είναι παντρεμένοι σε ξένους υπηκόους από το 2009 και το 2010, σύμφωνα με τη δήλωση.

Στην προσφυγή τους, οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι η απαίτηση για την αγγλική γλώσσα παραβίαζε το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά το δικαίωμα για ιδιωτική οικογενειακή ζωή, είπε το δικαστήριο.

Σύζυγοι Βρετανών ή μόνιμων κατοίκων στη Βρετανία που έχουν ξένη υπηκοότητα υποβάλλονται στην εξέταση αγγλικής γλώσσας από το 2010.

Το είδαμε εδώ

.........................................................................................................................................
loading...


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… η κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!