Η διατροφή που σώζει ζωές

0

Για να θωρακίσετε την καρδιά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, έτσι ώστε να αποκτήσετε εκτός από καλλίγραμμο σώμα, και υγιές.

Τι να καταναλώνετε

Φάτε περισσότερα λιπαρά ψάρια, όπως σολωμό, σκουμπρί, ρέγγες, σαρδέλες και πέστροφα, που έχουν ωμέγα-3 λιπαρά. Προσπαθήστε να τρώτε ένα τέτοιο γεύμα δυο φορές την εβδομάδα.

Ξηροί καρποί: Κάνουν πολύ καλό στο σώμα. Φάτε κάθε μέρα από μία χούφτα αμύγδαλα, φουντούκια, μακαντάμια ή φιστίκια Αιγίνης.

Όσπρια: Φάτε όσο πιο συχνά μπορείτε φασόλια, ρεβύθια, αρακά, φακές.

Ντομάτες: Έχουν το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που κάνει πολύ καλό στον οργανισμό: προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον καρκίνο του προστάτη.

Βρώμη: Αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αποφύγετε

Επεξεργασμένο φαγητό: Προτιμήστε το μαύρο από το λευκό ψωμί και γενικώς τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Κόκκινο κρέας: Οι άνθρωποι που τρώνε κιμά, χοιρινό, αρνί κλπ συχνά μέσα στην εβδομάδα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για καρδιακό επεισόδιο.

Κρόκοι αυγών: Μην καταναλώνετε πάνω από 200ml τη μέρα.

Αλάτι: Κόψτε όσο μπορείτε περισσότερο το αλάτι και σιγά σιγά θα δείτε πως θα το συνηθίσετε.

Το είδαμε εδώ

.........................................................................................................................................
loading...


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… η κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!