BREAKING NEWS
latest

Η μέτρηση της πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια!


3/2014. Η μέτρηση της πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δύο χέρια, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, επειδή η διαφορά που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο μετρήσεις αποτελεί σοβαρή ένδειξη του κινδύνου για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιστήμονες από το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι αν η διαφορά ανάμεσα στις δύο μετρήσεις φτάνει τις δέκα μονάδες, ο κίνδυνος καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου είναι μεγαλύτερος κατά 38%.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτη σε 230 ασθενείς με υπέρταση, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία τα 68 χρόνια. Η μελέτη είχε διάρκεια δέκα χρόνια, κατά τα οποία οι 100 από τους ασθενείς υπέστησαν είτε εγκεφαλικό είτε κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα ή είχαν πεθάνει.

Οπως προέκυψε, όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στη μέτρηση της συστολικής πίεσης στα δύο χέρια, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ο ασθενής να χάσει τη ζωή του από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή άλλα αίτια.

Μάλιστα, παλαιότερη ανάλυση που έγινε σε άλλες μελέτες έδειξε ότι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα αποτελέσματα των μετρήσεων στα δύο χέρια ίσως σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος προσβολής από την περιφερική αγγειακή νόσο, η οποία δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η μέτρηση της πίεσης στα δύο χέρια πρέπει να υιοθετηθεί από όλους τους γιατρούς, αφού μπορεί να προλάβει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, ακόμη και να σώσει ζωές.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID