BREAKING NEWS
latest

Το κλειδί για μια πραγματικά ογκώδη μυϊκή διάπλαση


Οι 3 τρόποι που θα αναβαθμίσουν την προπόνηση και τη διατροφή σου, ώστε να ξεκολλήσεις από τη στασιμότητα της μυϊκής σου ανάπτυξης.

Το πρόβλημα είναι γνωστό. Και φαίνεται να το αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άντρες, οι οποίοι ενώ λιώνουν τους μυς τους στην προπόνηση επί μήνες, εντούτοις, δεν βλέπουν σοβαρή πρόοδο στην μυϊκή ανάπτυξή τους.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο για κάποιον που ασκείται με βάρη για μερικούς μήνες: μπαίνοντας κάποιος αρχάριος σε ένα πρόγραμμα οικοδόμησης μυϊκού όγκου, η βελτίωση φαντάζει καταπληκτική τον πρώτο μήνα. Και τον δεύτερο ή τον τρίτο, όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι. Αλλά για έναν παράξενο λόγο, από τον τρίτο μήνα προπόνησης και μετά, οι λόφοι των μυών δεν μπορούν να περάσουν το όριο και να γίνουν βουνά.

Ενώ αυτό το φαινόμενο μπορεί να εκληφθεί ως αρνητικό, εντούτοις δεν είναι καθόλου κακό πράγμα. Ίσα-ίσα, έχεις κερδίσει μια αξιοπρεπή συνολική δύναμη και έχεις χάσει σημαντικό ποσοστό λίπους. Ωστόσο, η μεταμόρφωση που θέλεις να πετύχεις στο σώμα σου κολλάει εκεί. Και το μόνο που ζητάς είναι πρόοδος.

Λοιπόν, σου λείπουν 3 βασικά κλειδιά για να ξεκλειδώσεις τη μυϊκή μάζα σου. Είναι αυτά που θα βρεις αμέσως παρακάτω, τα οποία σου εγγυώνται ακόμη πιο μεγάλους μυς, ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, ακόμη περισσότερο κάψιμο λίπους.

Πάρε απόσταση από τα προγράμματα απομόνωσης.

Όταν ξεκινάς να προπονείσαι, όποιο πρόγραμμα και αν ακολουθήσεις και όποιες ασκήσεις εκτελείς, βλέπεις άμεσο αντίκτυπο στους μυς σου. Αυτό συμβαίνει γιατί τα προγράμματα απομόνωσης (splits), που εκτελείς με βάση τις οδηγίες που σου έχει δώσει ο προπονητής σου είναι ό,τι πρέπει για να βάλεις τις βάσεις ανάπτυξης στο μυϊκό σύστημα που γυμνάζεις τις συγκεκριμένες μέρες της βδομάδας (π.χ. Δευτέρα πόδια, Τετάρτη στήθος, Πέμπτη ώμους και χέρια, Σάββατο πλάτη).

Όμως, τρεις-τέσσερις μήνες μετά από μια σειρά προγραμμάτων απομόνωσης, έρχεται η ώρα για πραγματικά μεγάλα βάρη, τα οποία μπορείς να σηκώσεις με προγράμματα full-body. Μιλάμε για τις ασκήσεις που εμπλέκουν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες από το σύνολο του σώματος (άνω και κάτω).

Ένα τέτοιο πρόγραμμα (σαν κι αυτό που θα δεις στο βίντεο) επί 3 φορές τη βδομάδα, είναι το εχέγγυο για ραγδαία ανάπτυξη των μυών σου σε διάστημα 2 έως 4 μηνών.



...Και, κράτα τις ασκήσεις split, για ζέσταμα των μυών σου, ή αλλιώς «μέθοδος προ-εξάντλησης» -για ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα στο χτίσιμο μεγαλύτερου όγκου.

Δύο ακόμα τρόποι για ογκώδη μυϊκή διάπλαση.

Χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα ΗΙΙΤ για αερόβια προπόνηση.

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται την καρδιαγγειακή άσκηση, η πρώτη εικόνα που τους έρχεται στο μυαλό είναι μακρινά τζόκινγκ σε σχετικά χαμηλό ρυθμό.Όμως, όταν ο στόχος σου είναι να χτίσεις βουνά από μυς στο σώμα σου, αυτό δεν σε βοηθά καθόλου.

Οι χαμηλής έντασης αερόβιες ασκήσεις προωθούν την ανάπτυξη μυϊκών ινών τύπου Ι (γνωστές και ως βραδείας συστολής). Αυτές οι μυϊκές ίνες είναι άριστες για τις ανάγκες ενός μαραθωνοδρόμου (προσφέροντας αντοχή μακράς διάρκειας), αλλά δεν ευνοούν εσένα που θέλεις να δημιουργήσεις μεγάλη μυϊκή διάπλαση.

Η καρδιαγγειακή άσκηση που χρειάζεσαι εσύ να εισάγεις στη ρουτίνα σου είναι η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), επιτρέποντας στο σώμα σου να αναπτύξει μυϊκές ίνες τύπου ΙΙ, οι οποίες είναι φτιαγμένες για εκρηκτικές επιδόσεις δύναμης και αντοχής. Το κέρδος για την ανάπτυξη των μυών σου είναι κολοσσιαίο.

Πάρε μερικές καλές ιδέες από το παρακάτω βίντεο:




Να τρως όλη την πρωτεΐνη σου.

Ενόσω αυξάνεις το ποσοστό μυϊκής μάζας στο σώμα σου με την κατάλληλη προπόνηση, η μεγάλη βοήθεια έρχεται από την κατανάλωση πρωτεΐνης, αφενός για να υποστηρίξει την υπάρχουσα μυϊκή μάζα και αφετέρου για να κατασκευάζει νέες ίνες και μεγαλύτερο όγκο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνεις ποσότητες πρωτεΐνης σύμφωνα ανάλογα με τα κιλά σωματικού βάρους που εμφανίζεις ανά περίοδο υπερτροφίας. Και αυτή η ποσότητα είναι 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

Ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η δημιουργία ενός καθημερινού μενού με πρόσληψη φυσικής πρωτεΐνης (αυγά, πουλερικά, κόκκινο κρέας) και, φυσικά, σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος μετά την προπόνηση.

gr.askmen.com



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID