BREAKING NEWS
latest

Μήνυμα Πενς προς Τουρκία: Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ


Σαφή προειδοποίηση προς την Τουρκία απηύθυνε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος με αφορμή τη συνεχιζόμενη κράτηση πάστορα Άντριου Μπράνσον, καλώντας την Άγκυρα για μια ακόμη φορά να τον απελευθερώσει. 

«Η Τουρκία καλά θα κάνει να μην δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ να δει τον επαναπατρισμό Αμερικανών που έχουν φυλακιστεί άδικα σε ξένη γη», έγραψε στο Twitter ο Μάικ Πενς, καθιστώντας για μια ακόμα φορά σαφές πως ο Λευκός Οίκος θα παραμείνει αμετακίνητος στην πολιτική του όσον αφορά τον πάστορα.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνδρας που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη απαιτεί να απελευθερωθεί», προσέθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος. Ο πάστορας κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία κατηγορούμενος για υποστήριξη του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.
Η συνεχιζόμενη κράτηση του Άντριου Μπράνσον έχει οδηγήσει της αμερικανοτουρκικές σχέσεις σε μια πρωτοφανή κρίση με την Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς σε τουρκικά προϊόντα και τη τουρκική λίρα να κατρακυλά συνεχώς έναντι του δολαρίου.

O Μάικ Πενς είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που στέλνει μέσα σε 24 ώρες μήνυμα στην Τουρκία ότι η υπόθεση Μπράνσον δεν θα λήξει παρά μόνο με την απελευθέρωσή του.

Χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, χαρακτήρισε ως «αντίποινα» εις βάρος των ΗΠΑ τους δασμούς που επέβαλε η Τουρκία σε σειρά αμερικανικών προϊόντων. Αντιθέτως υποστήριξε ότι οι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο από την Τουρκία αποφασίστηκαν στο όνομα στο όνομα της εθνικής ασφάλειας της χώρας και για την προστασία των εγχώριων επιχειρήσεων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία σημειώνοντας ότι οι δασμοί στα αμερικάνικα προϊόντα «λειτουργούν αμιγώς ως αντίποινα» και ως εκ τούτου αποτελούν «βήμα προς την λάθος κατεύθυνση»

«Δεν υποστηρίζουμε την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε αντίποινα εναντίον μας» τόνισε η κ. Σάντερς επαναλαμβάνοντας και την ενόχληση των ΗΠΑ για την μη απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως η Τουρκία και προσωπικά ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχουν φερθεί «πολύ άδικα» και «πολύ άσχημα» στον πάστορα.

liberal.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID