BREAKING NEWS
latest

«'Οπως ένα παιδί μέσα σ΄ ένα μαγαζί παιχνιδιών» νιώθει το αφεντικό της FIFA στη Ρωσία


«Οπως ένα παιδί μέσα σ΄ ένα μαγαζί με παιχνίδια»... Τόσο ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, αναφερόμενος στο Μουντιάλ της Ρωσίας, που έχει περάσει πλέον στο τελικό στάδιο, με τη διεξαγωγή των προημιτελικών.

«'Εχουμε γίνει όλοι λάτρεις της Ρωσίας. Είμαστε εδώ αρκετό καιρό και πλέον, έχουμε ανακαλύψει μία χώρα που δεν γνωρίζαμε», σχολίασε ο Ελβετός παράγοντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Κρεμλίνο, παρουσία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και θρύλων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία καταπληκτική διοργάνωση. 'Οταν ήλθαμε εδώ, συναντούσαμε τους ανθρώπους στους δρόμους και διαπιστώσαμε την απίστευτη ομορφιά της Μόσχας. 'Ετσι, όχι μόνο διαψεύσθηκαν οι όποιοι φόβοι υπήρχαν αρχικά, αλλά πλέον υπάρχει ακριβώς το αντίθετο», φέρνοντας ως παράδειγμα τους χαμογελαστούς στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία.

«Πρόκειται για την νέα εικόνα που έχουμε για τη Ρωσία. Αισθάνομαι όπως ένα παιδί σε κατάστημα παιχνιδιών. Η Ρωσία είναι πλέον μία πραγματικά ποδοσφαιρική χώρα. Ο ιός του ποδοσφαίρου έχει «προσβάλει» το σώμα κάθε Ρώσου πολίτη σε ολόκληρη τη χώρα», επεσήμανε ο Ινφαντίνο, παρουσία αστέρων του διεθνούς ποδοσφαίρου, όπως ο Λόταρ Ματέους, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν και ο Ντιέγκο Φορλάν.

Το παγκόσμιο κύπελλο φιλοξενείται στη Ρωσία, μετά από αρκετά χρόνια έντονων διπλωματικών εντάσεων, μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Αρκετοί φορείς ζήτησαν το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ, λόγω της κατάστασης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν περισσότερο χαμογελαστός απ΄ όσο έχει συνηθίσει τον διεθνή Τύπο, εκτίμησε από την πλευρά του: «Πολλά στερεότυπα για τη Ρωσία έχουν καταρρεύσει χάρη στο παγκόσμιο κύπελλο. Οι άνθρωποι, διαπιστώνουν πως η Ρωσία είναι μια φιλόξενη χώρα, φιλική προς τους επισκέπτες της».

tvxs.gr - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID