BREAKING NEWS
latest

Έκπληξη με τη σύλληψη του CEO της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ!


Ο Ρούπερτ Στάντλερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Audi, θυγατρικής της Volkswagen, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικα με το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων σε diesel μοντέλα του Group.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Στάντλερ συνελήφθη σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου για να προσθέσει ότι «ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση».

Η Audi με τη σειρά της επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στάντλερ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό του γεγονότος. Να σημειωθεί, ότι από τον Μάιο  η έρευνα για το «Dieselgate» έχει επεκταθεί και στην Audi, με τον Στάντλερ και ακόμη ένα μέλος του Δ.Σ. της γερμανικής φίρμας, να κατηγορούνται από την εισαγγελία του Μονάχου για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Παράλληλα, στις αρχές Ιουνίου οι γερμανικές αρχές είχαν προχωρήσει σε ανάκληση περίπου 60.000 μοντέλων Audi A6 και A7, ύστερα από εντοπισμό παράνομου λογισμικού, το οποίο είχε τη δυνατότητα να παραποιεί τις τιμές των εκπομπών ρύπων, σύμφωνα πάντα με όσα είχε ανακοινώσει εκείνη την περίοδο η KBA (ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου).

reader.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID