BREAKING NEWS
latest

Μάνδρα: Αγωνία και απόγνωση μέσα στις λάσπες


Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Μάνδρα Αττικής, εικόνες που θυμίζουν τα όσα πέρασαν οι κάτοικοι το «μαύρο» Νοέμβριο, όταν 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία.

Επτά μήνες μετά και οι κάτοικοι της Μάνδρας μετρούν και πάλι τις πληγές τους μέσα στις λάσπες και στα μπάζα που κατέβασε ο ορμητικός χείμαρρος της οδού Κοροπούλη… Ένας ορμητικός χείμαρρος που για δεύτερη συνεχή ημέρα σάρωσε τα πάντα στο διάβα του και άφησε τους κατοίκους της Μάνδρας να αναρωτιούνται αν αυτή ήταν και η τελευταία φορά.





Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το μεσημέρι την Αττική προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και μεγάλες καταστροφές σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα τόσο στην Μάνδρα όσο και στη Μαγούλα.

Ο ορμητικός χείμαρρος, ο οποίος κατέβασε τόνους λάσπης και φερτά υλικά από το όρος Τσακάλι πέρασε κυριολεκτικά μέσα από σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούσαν ενενήντα πέντε υπάλληλοι, με σαράντα οχήματα και ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ενώ μέχρι στιγμής το Π.Σ. έχει δεχθεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Χείμαρρος έκλεισε την Εθνική Οδό – Εγκλωβισμοί οδηγών και ουρές χιλιομέτρων
Η καταρρακτώδης βροχή στην περιοχή της Μάνδρας ανάγκασε την Τροχαία να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας για ώρες, καθώς τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο 29ο χιλιόμετρο μπλόκαραν από λάσπες και φερτά υλικά.

Σε αυτό το σημείο είχε κλείσει η Εθνική οδός


Απελπιστική ήταν όμως η κατάσταση και στην παλαιά εθνική, η οποία πλημμύρισε για ακόμα μία φορά, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν από το ποτάμι λάσπης αρκετοί οδηγοί, ενώ η Τροχαία διέκοψε και σε αυτή την κυκλοφορία. Μάλιστα για περισσότερες από δύο ώρες παρέμεναν κλειστά και τα διόδια της Ελευσίνας.

Οι εικόνες του STAR είναι δραματικές, πυροσβέστες χρησιμοποίησαν σκοινιά προκειμένου να φτάσουν στους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους.



«Δεν περιγράφεται αυτό που έζησα, ερχόμουν από τη δουλειά και έπεσα πάνω σε αυτό», περιγράφει μία γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί από τη μέση και κάτω στα ορμητικά νερά.

Το βράδυ αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, από τη γέφυρα της Μάνδρας προς την Θήβα, στον κόμβο Μάνδρας - Μαγούλας προς Αθήνα, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια, καθώς και στην Αττική οδό, στην έξοδο προς Μάνδρα.






Φόβοι ότι η «Νεφέλη» θα χτυπήσει ξανά τη Δυτική Αττική

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που απόψε το βράδυ δεν θα κλείσουν μάτι καθώς εκφράζονται φόβοι για νέα σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή.

newsbomb.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID