BREAKING NEWS
latest

Η ζωή είναι πιο όμορφη όταν δεν κυνηγάς την τελειότητα


Είναι ένα εξαντλητικό παιχνίδι αλλά δεν σταματάμε ποτέ να νοιαζόμαστε για το τι πιστεύει ο κόσμος, να λαμβάνουμε υπόψη την κριτική, σχόλια και λόγια, υπονομεύοντας την ευτυχία μας.

Στους φρενήρεις ρυθμούς που κινείται η ζωή, οι σκέψεις δεν σταματούν να κυριεύουν το μυαλό μας. Στόχοι ανέφικτοι καταλαμβάνουν το είναι μας και γίνονται βραχνάς, κάνοντας τη ζωή ένα βάσανο που την προστάζουν τα «πρέπει» και τα «μη». Κανόνες και συγκρίσεις επιτάσσουν μια στάση ζωής που δεν ταιριάζει με μια ευτυχισμένη ζωή.

Ξοδεύουμε χρήμα, χρόνο και ψυχολογικά αποθέματα κυνηγώντας την τελειότητα σε οτιδήποτε κάνουμε, ακόμα και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Όλα αυτά για να γίνουμε αποδεκτοί από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Ασπίδα προστασίας το κυνήγι της τελειότητας που φαίνεται ότι θα μας γλυτώσει από συναισθήματα ντροπής, κακών σχολίων και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ένα κοινό που θα μας αγαπάει και θα μας σέβεται.

Είναι ένα εξαντλητικό παιχνίδι αλλά δεν σταματάμε ποτέ να νοιαζόμαστε για το τι πιστεύει ο κόσμος, να λαμβάνουμε υπόψη τη κριτική, σχόλια και λόγια, υπονομεύοντας την ευτυχία μας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί να είσαι τέλειος σε όλα τα σημεία: τον επαγγελματικό στίβο, στην προσωπική ζωή, στις κοινωνικές σχέσεις. Αν δεν είσαι, τότε το όλο σύστημα σε απορρίπτει,, καθώς κάνει χώρο για κάποιον καλύτερο από σένα. Έτσι καλείσαι να εκπαιδεύεσαι συνέχεια, να προπονείσαι, να τελειοποιείσαι σε όλους τους τομείς της ζωής σου, για να υπάρξει χώρος σε αυτή τη ζωή και για σένα.

Έτσι, η ζωή σε μαθαίνει ότι:

Αξίζω μόνο αν έχω τέλεια δουλειά
Αξίζω μόνο αν έχω τέλεια εμφάνιση
Αξίζω μόνο αν έχω μια τέλεια οικογένεια και γάμο
Αξίζω μόνο αν έχω γεμάτη και τέλεια κοινωνική ζωή
Αξίζω μόνο αν έχω πολλούς, κολλητούς και τέλειους φίλους
Αξίζω μόνο αν είμαι τέλεια μάνα, κόρη, ερωμένη, σύζυγος
Αξίζω μόνο αν είμαι τέλεια υπάλληλος, Διευθύντρια, υφισταμένη, προϊσταμένη
Αξίζω μόνο αν τα παιδιά μου είναι τέλεια
Αξίζω μόνο αν λαμβάνω εξαιρετικές κριτικές

Ιδίως οι γυναίκες έχουν πάντα μια εναλλακτική στην πίσω μεριά του μυαλού τους, που είτε είναι γυναίκες καριέρας είτε μεγαλώνουν και προσέχουν μια οικογένεια, αυτή τους η επιλογή δεν είναι ποτέ η σωστή και δεν είναι αρκετές με ό,τι καταφέρνουν. Ό,τι κι αν κάνουν, δεν το κάνουν ολοκληρωμένα και σωστά, αφήνοντας πίσω ανθρώπους και υποχρεώσεις. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και η κριτική ιδιαίτερα αυστηρή. Ακόμα και η αυτοκριτική. Χαμένο το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή.

Κι αν η εξωτερική σου εμφάνιση είναι ο τομές που επικεντρώνεις το δικό σου κυνήγι τελειότητας, σταμάτα να είσαι αυστηρή. Περιόρισε την αυστηρή σου κριτική και δώσε στον εαυτό σου επιβραβεύσεις. Γιατί αξίζεις τα καλύτερα και ποιος πιο κατάλληλος από εσένα για να του τα παρέχει; Είσαι όμορφος άνθρωπος και ναι, είσαι τέλειος.

Αναρωτήσου αν αυτό που επιδιώκεις υπονομεύει την προσωπική σου ευτυχία. Το κυνήγι της τελειότητας μπορεί να γίνει ένα μαρτύριο που κρατάει το χαμόγελο και την ευχαρίστηση μακριά από εσένα και τους δικούς σου. Σταμάτα να κάνεις προτεραιότητά σου την τελειότητα και σκέψου πόσο τέλεια είσαι αυτή τη στιγμή. Υποστήριξε αυτό που είσαι γιατί…

Το τέλειο είσαι εσύ!

Είναι αρκετό να είσαι απλά εσύ και να αποδεχθείς τις δυνάμεις, τις ικανότητές σου και το αποτέλεσμα της ημέρας. Ηρέμησε, χαλάρωσε το ασφυκτικό σου πρόγραμμα και ζήσε στιγμές ευτυχίας με τους δικούς σου ανθρώπους. Εκείνους που αγαπάς και θέλεις το καλύτερο για κείνους. Δώσε τους την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο με εσένα. Αυτή ακριβώς που είσαι και αποτελείς μέρος της καρδιάς τους. Σταμάτα να είσαι τόσο επικριτική με τον εαυτό σου και άνοιξε την καρδιά σου σε εκείνους. Πες τους ότι συνειδητοποιείς ότι αυτό το κυνήγι της τελειότητας έχει γίνει βάσανο και ότι ήρθε η ώρα να χαρείς και συ την ζωή, ΤΩΡΑ!

Ζήτα την βοήθεια και την υποστήριξή τους. Θα διαπιστώσεις ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με την απόφασή σου. Η ζωή σου θα αλλάξει και από σήμερα μπορείς να είσαι απλά ο εαυτός σου.

Διασκέδασε και ζήσε την κάθε τέλεια στιγμή της ζωής.

ThinkingPeople.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID