BREAKING NEWS
latest

Πώς να πλένεις τις πετσέτες που παίρνεις μαζί σου στη θάλασσα


Βρισκόμαστε ήδη μία ανάσα από το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουνίου και είναι πια ξεκάθαρο πως το καλοκαίρι είναι εδώ.

Οι εξορμήσεις στις παραλίες είναι αναγκαία και η μόνη λύση, ενώ δεν θα μας χαλούσε καθόλου κι ένα διήμερο ξεκούρασης, σε κάποιον κοντινό προορισμό. Μην ανησυχείς όμως, γιατί έχουμε προνοήσει και γι’ αυτό και σου βρήκαμε τέσσερις οικονομικούς και κοντινούς προορισμούς για διακοπές.

Ερχόμαστε όμως και στο κυρίως θέμα του κειμένου, που δεν είναι άλλο από έναν οδηγό για το πώς να πλύνεις τις πετσέτες θαλάσσης σου. Και ειδικά αυτούς τους μήνες είναι και άκρως απαραίτητο.

Κρέμασε την πετσέτα σου στον ήλιο να στεγνώσει μετά από κάθε χρήση

Είναι αλήθεια πως δεν χρειάζεται να πλένεις την πετσέτα σου μετά από κάθε χρήση, ωστόσο πρέπει να μπεις σε αυτό το «τρυπάκι», ότι πρέπει να την κρεμάς στον ήλιο να στεγνώνει. Οι ακτίνες του ήλιου σκοτώνουν περίπου το 90% των μικροβίων και κρατούν τα επίπεδα βακτηρίων της πετσέτας σου σε ένα υγιές ποσοστό. Εάν είναι μία συννεφιασμένη μέρα ή γυρίσεις σπίτι σου μετά την δύση του ήλιου, βάλε την πετσέτα σου στεγνωτήριο και θα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Τίναξε την για να αφαιρέσεις την άμμο

Ενώ ένα αρχικό τίναγμα στην παραλία είναι πάντα μια καλή ιδέα, φρόντισε μόλις επιστρέψεις να την τινάξεις ξανά, όταν θα έχει στεγνώσει τελείως. Θα διαπιστώσεις ότι η άμμος δεν θα κολλήσει στην επιφάνεια της πετσέτας όπως συμβαίνει όταν αυτή θα είναι βρεγμένη, έτσι θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Είναι επίσης σημαντικό να ξεφορτωθείς όσο το δυνατόν περισσότερη άμμο προτού βάλεις την πετσέτα σου μέσα στο πλυντήριο, για να αποτρέψεις τους κόκκους της άμμου να εισέλθουν στις ίνες της πετσέτας σου.

Πλύνε την πετσέτα σου μετά από τρεις ή τέσσερις χρήσεις

Όπως και με τις πετσέτες μπάνιου, έτσι και οι πετσέτες παραλίας χρειάζονται το κατάλληλο πλύσιμο μετά από κάθε τρίτη έως τέταρτη χρήση. Παρόλο που αυτό είναι ένας καλός γενικός κανόνας, θυμήσου να πλένεις τις πετσέτες σου κάπως νωρίτερα εάν έχουν λερωθεί με αντηλιακά, φύκια, παγωτό ή αν μυρίζουν άσχημα.

Χρησιμοποίησε κρύο νερό και ξέχνα το μαλακτικό ρούχων

Το πλύσιμο με κρύο νερό είναι η καλύτερη επιλογή για τις πετσέτες θαλάσσης σου. Το κρύο νερό βοηθάει στην διατήρηση των χρωμάτων, μειώνει τις πιθανότητες να μαζέψουν και είναι καλύτερο για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων. Θα πρέπει επίσης να παραλείψεις το μαλακτικό ρούχων όταν πλένεις τις πετσέτες σου, καθώς μπορεί να μειώσει τόσο την απορροφητικότητα όσο και την απαλότητα του υλικού. Τέλος, βεβαιώσου ότι δεν το παρακάνεις στο απορρυπαντικό ρούχων.

Χρησιμοποίησε ξύδι για να αφαιρέσεις τις επίμονες οσμές

Εάν παρατηρήσεις ότι η πετσέτα σου αρχίζει να μυρίζει, δοκίμασε να τη βάλεις σε ξύδι πριν την βάλεις στο πλυντήριο. Πρόσθεσε ένα έως δύο φλιτζάνια λευκό ξύδι (ανάλογα με το πόσες πετσέτες βάζεις) στην μπανιέρα σου με κρύο νερό και άφησε τις να μουλιάσουν τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, βάλε τις στο πλυντήριο και πλύνε όπως παραπάνω με κρύο νερό.

queen.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID