BREAKING NEWS
latest

Ό,τι φοβάσαι, έρχεται για να σε δοκιμάσει και να σε κάνει πιο ώριμο!



Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής.

Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη.

Οι φόβοι μας δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα εμπόδιο που έρχεται για να το ξεπεράσεις. Όλοι οι φόβοι ξεκινούν από τις σκέψεις μας. Σκέψου λίγο πόσες φορές ένιωσες έναν περίεργο, αδιευκρίνιστο φόβο για οτιδήποτε. Όμως όταν ο φόβος εκπληρώθηκε είπες «Μα καλά, αυτό ήταν όλο;».

Μερικές φορές, αυτό που μας κρατάει από το να πράξουμε, δεν είναι η ίδια η πράξη, αλλά ο ψεύτικος φόβος που θεωρούμε πως θα προσκομίσουμε ύστερα από αυτήν... Η δύναμη της σκέψης είναι τόσο μεγάλη που ούτε καν φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με αυτή!

Οι φόβοι μας δεν είναι οι μπαμπούλες που κρύβονται στην σκοτεινή ντουλάπα και θα μένουν εκεί για πάντα. Κάποια στιγμή θα τους «ξυπνήσεις» και τότε πρέπει να πατήσεις στα πόδια σου και να τους αντιμετωπίσεις με ανδρεία.

Όσο χρονών κι αν είμαστε, οι φόβοι θα είναι πάντα εκεί και θα περιμένουν να τους αντιμετωπίσουμε... φόβος της αποτυχίας, φόβος για τη γνώμη των άλλων, φόβος της χυλόπιτας, φόβος για το ότι δεν είσαι «τέλειος», φόβος για το σκοτάδι, φόβος για τον οδοντίατρο, φόβος για τα έντομα, φόβος για τη μοναξιά, φόβος για να μείνεις στο σπίτι μόνος, φόβος για μια απώλεια... Οι φόβοι μας, οι σκέψεις δηλαδή, μπορεί να είναι πολλοί. Πώς όμως αντιμετωπίζονται;

#1 Αναγνώρισε την παρουσία και τη φύση του φόβου σου

Δες τι ακριβώς σε τρομάζει. Δες πώς αντιδράει το σώμα σου σε κάθε πρόκληση που σου προκαλεί φόβο. Ποιες οι σκέψεις σου γι' αυτόν; Είναι κάτι λογικό ή μήπως φοβάσαι κάτι εξωπραγματικό;

#2 Εξορθολόγισε τον

Κράτα το φόβο σου και για λίγο «βγες» από τον ρόλο του εαυτού σου... προσποιήσου ότι είσαι κάποιος φίλος σου και τον συμβουλεύεις. Έτσι ανεπηρέαστος από συναισθηματισμούς, μπορείς να διακρίνεις τι συνιστά τον φόβο σου και με βάση τη λογική σου να τον «χτυπήσεις». Ίσως μια σύγκριση με βιώματα σου του παρελθόντος, να βοηθήσουν την κατάσταση.

#3 Γίνεσαι κυρίαρχος του

Εκλογικευμένος πλέον ο φόβος, στέκεται απέναντι σου αδύναμος. Χάνει την εξουσία του επάνω σου. Εσύ έχεις την εξουσία της σκέψης, εσύ αποφασίζεις πώς θα δράσεις. Επιλέγεις ποιες σκέψεις θα γεμίζουν το κεφάλι σου, αδιαφορώντας για τις «αρνητικές».

Ο φόβος είναι ενέργεια. Το ίδιο κι η τόλμη. Καλύτερα να τολμάς και να ρισκάρεις για κάτι παρά να δειλιάζεις και να φοβάσαι!

neopolis.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID