BREAKING NEWS
latest

To Mωρό Iγκουάνα που μας Τρέλανε Όλους Ξεφεύγοντας από το «Πέσιμο» Φιδιών-Δρομέων



Προσδεθείτε, διότι η παρακάτω σκηνή από το νέο Planet Earth II θα σας κάνει να πεταχτείτε από την καρέκλα ή τον καναπέ που ίσως κάθεστε τώρα.

To πολυδιαφημισμένo σόου του BBC One έκανε θριαμβευτική επιστροφή τις προάλλες, με περίπου 9,2 εκατομμύρια τηλεθεατές να το παρακολουθούν. Με αφηγητή, για άλλη μια φορά, τον παγκοσμίου φήμης φυσιοδίφη Sir David Attenborough, το πρώτο επεισόδιο παρακολουθούσε ζώα που ζουν σε νησιά, σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, τα μικροσκοπικά θαλάσσια ιγκουάνα Godzillas που λατρεύουν την παραλία και περιφέρονται στα Νησιά Γκαλαπάγκος ψάχνοντας για φύκια και άλγη. Αυτοί οι ευγενείς γίγαντες μπορεί να φτάσουν σε μήκος έως και 1,5 μέτρο, αλλά ως ανήλικοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αρπακτικά όπως καβούρια και, προφανώς, φίδια-δρομείς που ζουν στους λάκκους τέτοιων περιοχών.

Στις ηφαιστειακές ακτές του νησιού Fernandina των Γκαλαπάγκος, λοιπόν, η ιστορία ενός μικρού θαλάσσιου ιγκουάνα άφησε με κομμένη την ανάσα πολλούς τηλεθεατές.

Προς φρίκη όλων, είδαμε το μικρό ιγκουάνα να τρέχει μανιωδώς για να γλιτώσει το τομάρι του, έπειτα από μια φαινομενικά ατελείωτη επίθεση φιδιών-δρομέων. Όσο γρήγορα κι αν έτρεχε στην αμμώδη παραλία, τα φίδια ήταν παντού - δίπλα του, πίσω του. Ξεπετιούνταν από κάθε πιθανό σημείο. Σε κάποια φάση, όλοι καταλάβαμε ότι το μικρό ιγκουάνα είχε «τελειώσει», όταν μερικά φίδια το ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν να το τυλίγουν. Με έκπληξη -δική μας- και ευελιξία -δική του-, κατάφερε να διαφύγει και από αυτό το «πέσιμο».

Δείτε το απίστευτο βίντεο:
12vima.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID