BREAKING NEWS
latest

H «συνωμοσία» μεταξύ φίλων για -μόνο- σεξ χωρίς πολύ «μπλα μπλα»


Στο ραδιόφωνο αυτοκινήτου, οι Nightwish μόλις είχαν παίξει και την τελευταία νότα από το «Wish Ι had an angel». Ξαφνικά στο αυτοκίνητο σιωπή. Ζέστη αφόρητη. Ηθικόν ακμαιότατον. Προορισμός η θάλασσα για μπάνιο στους 39 βαθμούς, μπορεί και υπό σκιάν.

Ο ιδρώτας κυλούσε από όλα τα προφανή σημεία του οδηγού, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να απλώσει το δεξί χέρι στο πλάι για να αγκαλιάσει τον ώμο της «μικρής» - έτσι αποκαλούσε την εδώ και χρόνια φίλη του που τώρα καθόταν δίπλα του και μουσκεμένη στον ιδρώτα του χαμογελούσε με τα άβαφα χείλη της.

Παρκάρισμα, ψάθα, πετσέτα, αντηλιακό, πρώτα τα δάχτυλα της πρώτης πατούσας και μετά όταν ξεθαρέψουμε τις πατούσες, τα γόνατα και βουτιά. Τρεις ώρες αργότερα, δυο μπουκάλια νερό, δυο τοστ, λίγα πλατσουρίσματα και μεγάλες στιγμές σιωπής, ο συμμαθητής από τη σχολή, κατέβασε με το μεσαίο δάχτυλο τα γυαλιά ηλίου και κοίταζε, από την αρχή, τη «μικρή».

Τρία χιλιόμετρα αργότερα, κατά την επιστροφή, οι δυο τους γέμιζαν το πίσω κάθισμα με αναστεναγμούς, βογγητά και άφθονες καταφάσεις: «ναι, ναι, ναι!!!»


Μόνο σεξ, σύμφωνοι;

Δεύτερο πλάνο, οδηγός και «μικρή», σε κάποιο μπαρ. Κουβέντες μεταξύ φίλων, όπως και πριν δει ο ένας τη γύμνια και το πάθος του άλλου. Φίλοι ξανά και πάντα. Και η παρένθεση; Όχι δα και στιγμή αδυναμίας, αυτά τα λένε οι άπιστοι «γκόμενοι». Εμείς είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο, ήδη από τα φοιτητικά θρανία, ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να είμαστε «μαζί» γιατί απλά τα χνώτα μας δε μπαίνουν σε ζαχαρένιες καρδούλες, ούτε σε σέλφις ερωτευμένων.

«Σεξ και φίλοι», ναι, μέχρι να βρεθεί αυτός ο άφαντος «ένας και μοναδικός». Μια συνωμοσία μεταξύ φίλων, χωρίς πολύ «μπλα μπλα», υστερίες, ζήλιες, σινεμά, δείπνο με τους κουμπάρους. Ποτό, γέλιο και αγνή σαρκική απόλαυση και «καληνύχτα, τα λέμε». Αλλά με αγάπη και νοιάξιμο. Δε το ήξερες; Υπάρχει αυτή η, πώς να το πω, τάση; Μόδα; Νέα ήθη, λύση ανάγκης, απελπισία… Η φιλία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, απέκτησε λίγη περισσότερη οικειότητα. Ίσως. Και ποιος δεν είναι ερωτευμένος με το φίλο του, πλατωνικά, αλλά να που έγινε και σαρκικό. Φίλοι με προνόμια, friends with benefits, f@@k buddies. Αυτή η εποχή τα 'χει όλα, τα 'χουμε δει και κάνει, όλα. Αλλά με μια προϋπόθεση: Μόνο σεξ, σύμφωνοι;


«Ξέρω ένα καλό παιδί…»

Η Άννα και ο Σταμάτης, φίλοι συναδελφικοί. Μαζί στα (συναδελφικά) μεθύσια στο σχόλασμα, μαζί στις πορείες του κόμματος, μαζί στα γέλια, σε γάμους, βαφτίσια, στις κουβέντες τις φιλοσοφικές, τις γκομενικές… Μετά από έξι χρόνια, μαζί και στο κρεβάτι. Η φιλία έγινε έρωτας, ο έρωτας προϋπήρχε της φιλίας, είναι μια πρόχειρη καβάντζα; Κουλουβάχατα γίναμε. Η Άννα και ο Σταμάτης, είναι «μαζί» τρία χρόνια και μαζί ως φίλοι πάνω από οχτώ, από τότε που κάθισαν στα διπλανά γραφεία.

Κάθε Τετάρτη, που βολεύει και τους δυο, το ημίδιπλο κρεβάτι της λογίστριας γεμίζει με το σώμα που βλέπει για 8 ώρες να υπολογίζει αριθμούς και πάλι αριθμούς. Αλλά όταν χτυπά το κουδούνι του διαμερίσματος, ο φίλος γίνεται πρώτης τάξεως εραστής. Πού να πας να βρίσκεις ξένα σώματα; Σε ποια έχεις εμπιστοσύνη, και αν σου βγει σκύλα; Κι αν θέλει γάμους, παιδιά, σχέση; Με τη φίλη είναι, νομίζω, ξεκάθαρα.

Ο Σταμάτης, βρήκε τελικά τη μια και μοναδική. Όχι δεν ήταν η Άννα. Ήρθε στο γάμο, στα βαφτίσια των διδύμων. Η Άννα ήταν εκεί και χαρούμενη. Ιδανική σχέση; Ίσως, και να ήταν η εξαίρεση γιατί σε αυτά τα μπερδέματα, ο ένας από τους δυο, τουλάχιστον, μάλλον θέλει κάτι παραπάνω. Στη περίπτωσή τους πάντως, αν και λίγο άβολα, η φιλία εξελίχθηκε και σφραγίστηκε από ένα μυστικό. Αλλά όταν ο γαμπρός πρότεινε στη νυν φίλη, πρώην ερωμένη του, να κανονίσει μια συνάντηση με «ένα καλό παιδί που ξέρει», εκείνη απλά χαμογέλασε, τον προσπέρασε και πήγε για έναν ανεφοδιασμό στο μπαρ.

Έντεκα μήνες χωρίς σεξ

Ελένη. Νίκος. Φίλοι και εσχάτως ερωμένοι. Στα κρυφά, γιατί «τι θα πει η παρέα». Η μεν χωρισμένη εδώ και έντεκα μήνες -τόσους έχει να δει άντρα στο κρεβάτι της-, ο άλλος με σχέση που λατρεύει και φαίνεται και στο προφίλ του στο Facebook. Δουλειά, σπίτι, σπίτι, γυμναστήριο, φίλες… «Νίκο, θέλω να μου γνωρίσεις κάποιον φίλο σου, έτσι για καβάντζα, κουράστηκα να είμαι μόνη, έχω και ανάγκες». Η απάντηση ήταν έκπληξη: «Οι γκόμενοι πάνε κι έρχονται, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το χάδι ενός φίλου! αχ που θα είναι για πάντα μαζί σου!». Δελεαστικό όσο δε παίρνει, και σε στιγμή αδυναμίας η Ελένη έδωσε το συγκαταβατικό «οκ».


Το σεξ ήταν υπέροχο, σαν από χρόνια έτοιμο να γίνει, σαν το σώμα της να περίμενε το δικό του. Τι ντροπή, Θεέ μου! Ξεπεσμός ή ανάγκη για μια αγκαλιά, έστω και προσωρινή; Το σίγουρο είναι ότι... ε είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανάγκες. «Αλλά μετά τι;», μετά ή αποφασίζεις για το τέλος ή συνεχίζεις τη φιλία με μπαλώματα και ψέματα. Το ήξερες ότι είχε σχέση και ότι έπαιζες στα ζάρια τη μεταξύ σας σχέση. Θέλεις έναν φίλο ή έναν εραστή; Τώρα πια ίσως τίποτα από αυτά δεν είναι δικά σου.

Η Ελένη ήταν έτοιμη για το ξεκαθάρισμα. «Άσε να σκεφτώ τι πραγματικά θέλω, νομίσω πως έχω αισθήματα για σένα»… «Α, εδώ τα χαλάμε, είπαμε μόνο σεξ… Το ξέρεις ότι έχω σχέση, απλά σε ήθελα, πάντα ήθελα να δοκιμάσω και με σένα. Ξέρεις στις φιλίες αντρών-γυναικών, ένας από τους δυο βλέπει τον άλλον ερωτικά. Συγνώμη, αλλά είμαι ερωτευμένος με την κοπέλα μου».

Ωραίο ξεκαθάρισμα, καλύτερα κάποιος άγνωστος από το μπαρ. Κουλουβάχατα, με μια λέξη. Με δυο, είμαι χάλια. Με έξι, «είμαι ερωτευμένη με τον φίλο μου». Σε αυτό τι κάνεις; Εξαφανίζεσαι ή διεκδικείς; Η Ελένη αποφάσισε να πάρει την πρώτη επιλογή, και τώρα τα λένε που και πού στο Facebook μέχρι να της περάσει. Έρωτας είναι και περνάει. Η φιλία όμως; Περνάει; Τροφή για σκέψη.

Τι είναι οι «Φίλοι με… προνομία»

Στις σύγχρονες κοινωνίες της μοναξιάς, των fast food σχέσεων, της οικονομικής κρίσης, της τεχνολογικής αποχαύνωσης  ίσως δεν υπάρχει χρόνος για έρωτες, λουλούδια και αγάπες. Έλα όμως που το ανθρώπινο ον έχει, έτσι είναι η φτιάξη του από το DNA, μια άλλη σαρκική επαφή.

Τότε τι κάνεις;

Πληκτρολογείς τα τηλέφωνα των ανθρώπων που έχεις μαζί τους μια συναισθηματική «εξάρτηση», τα φιλικά πρόσωπα που «θα είμαι μαζί σου για πάντα», το φιλαράκι που μάλλον υποβόσκει μαζί του και κάτι ερωτικό. Αγκαλιά, σεξ και κουβέντα. Για μετά. Και ίσως δε σε πληγώσει όπως κάνουν οι «άλλοι». Μια διεθνής τάση, ένα μοντέρνο «έθιμο» που όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχει γίνει viral!

Ειρήνη Μιχαλούδη - newsbeast.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID