BREAKING NEWS
latest

Μια αθηναϊκή κουκουβάγια έφτασε στην άκρη του κόσμου


Η κουκουβάγια που πλέον κοσμεί την συμβολή των οδών  Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου στο Μεταξουργείο έχει γίνει παγκόσμιο viral και δημοσιοποιείται με θαυμασμό από χρήστες του Facebook και του Reddit.

Το γκράφιτι, το οποίο ανήκει στον street artist WD, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» και πηγή έμπνευσης του αποτέλεσε η φράση του Τζίμι Χέντριξ «Knowledge speaks - Wisdom listens» δηλαδή «H γνώση μιλάει, η σοφία ακούει».

Η επιλογή της κουκουβάγιας από τον καλλιτέχνη δεν είναι τυχαία, καθώς όπως και ο ίδιος δήλωσε είναι το σύμβολο της θεάς Αθήνας και της σοφίας, αρετή που χρειάζεται στην Ελλάδα αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Συγκεκριμένα το σχόλιο του WD στο facebook ήταν:

«H κουκουβάγια συμβολίζει την σοφία και την ίδια στιγμή είναι το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, αυτής που έδωσε το όνομα της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη η κουκουβάγια ως πουλί είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όραση της σε μακρινές αποστάσεις ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μία πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε την σοφία αυτού του πλάσματος».



Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» διοργάνωσε το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. 

athensvoice.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID