BREAKING NEWS
latest

Τα λάθη που κάνεις όταν τρως μεσημεριανό


Νιώθεις κούραση και δεν έχεις όρεξη για δουλειά; Μάλλον φταίει το μεσημεριανό σου.

Η προετοιμασία του φαγητού για τη δουλειά είναι εξαιρετικά βαρετή και κουραστική για πολλούς και διάφορους λόγους κυρίως όμως γιατί πρέπει κάθε μέρα να βρίσκεις ένα δημιουργικό τρόπο να ετοιμάζεις φαγητό το οποίο θα σε χορτάσει και θα σου δώσει ενέργεια για να βγάλει την μέρα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο καταλήγουμε πολλές φορές να μην τρώμε ένα σωστό και ισορροπημένο γεύμα, κάτι που έχει άμεσες επιπτώσεις στην απόδοσή μας στη δουλειά. Πριν ετοιμάσεις το φαγητό σου για αύριο ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα!

1. Η σαλάτα σου έχει μόνο λαχανικά και καθόλου πρωτεΐνη

Κόβεις 3 διαφορετικά είδη μαρουλιού, φρέσκες ντομάτες και καρότα, ετοιμάζεις ένα φανταστικό dressing με πορτοκάλι και λεμόνι, ρίχνεις τα ξεροψημένα κρουτόν αλλά δεν βάζεις τυρί ή κοτόπουλο στην σαλάτα σου. Αυτό που κάνεις είναι τεράστιο λάθος γιατί προφανώς οι φυτικές ίνες δεν θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για να βγάλεις την μέρα στη δουλειά. Ψήσε στήθος από κοτόπουλο ή στην τελική αν βαριέσαι να το κάνεις παράγγειλε δύο σουβλάκια κοτόπουλο για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου και να χορτάσεις.

2. Τρως συνέχεια φαγητό απ' έξω

Οι μερίδες των εστιατορίων είναι περίεργες- αλλού μπορεί να βρεις υπερβολικά μικρές και αλλού τεράστιες. Όταν λοιπόν παίρνεις μια μερίδα φαγητό απ'έξω υπολόγισε την ποσότητα που θα φας για να μην καταλήξεις σκασμένη, γιατί έτσι δεν θα έχεις καθόλου όρεξη για δουλειά μετά.

3. Το γεύμα σου αποτελείται από εξευγενισμένους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι από τα μεγαλύτερα διατροφικά βάσανά μας γιατί βρίσκονται στα καλύτερα φαγητά και κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα πιάτο γεμάτο μακαρόνια με κιμά ή σε μια φέτα φρέσκο ψωμί. Αυτές οι τροφές όμως περιέχουν εξευγενισμένους υδατάνθρακες, οι οποίοι αυξάνουν ιδιαίτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου με αποτέλεσμα να παράγεται περισσότερη ινσουλίνη για να τα επαναφέρει σε λογικά επίπεδα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να πεινάς ξανά.

4. Τρως φαγητά με πολλά λιπαρά

Όταν τρως φαγητό με πολλά λιπαρά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φουσκώσεις τρελά και να νιώθεις κουρασμένη μετά, γιατί ο οργανισμός σου θα σπαταλήσει όλη την ενέργειά σου στο να χωνέψεις αυτό το βαρύ φαγητό. Αν θέλεις όμως να φας κάτι βρώμικο όπως ένα μπέργκερ κάντο, αλλά απόφυγε τις πατάτες για δικό σου καλό.

trelogaidouri.blogspot.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID