BREAKING NEWS
latest

Γιατί όσο πιο «μάτσο» προσπαθείς να δείχνεις τόσο πιο δυστυχής γίνεσαι


Λίγο τα υποτιμητικά σχόλια του Donald Trump για το γυναικείο φύλο, λίγο οι κατηγορίες περί σεξουαλικές κακοποίησης και το ηχητικό ντοκουμέντο που επιβεβαιώνει το πόσο μισογύνης τελικά μπορεί να είναι ένας άντρας στα 70 του χρόνια και η επιστημονική κοινότητα αποφάσισε να θέσει επί τάπητος την τοξική αρρενωπότητα.

Αν λοιπόν δεν θέλεις να καταντήσεις στα γεράματα σαν τον Trump, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις προσεκτικά όσα έχει να σου πει και να σου μάθει η Dr. Kaitlyn Barnes Langendoerfer του πανεπιστημίου του Case Western Reserve.

Αφού μελέτησε μαζί με την ερευνητική της ομάδα 100 παλαιότερες μελέτες, που αφορούσαν τους άντρες και τη σχέση τους με την αρρενωπότητα, κατέληξε στο εξής ανησυχητικό συμπέρασμα: Οι ηλικιωμένοι άντρες που σε όλη τους τη ζωή τηρούσαν με ευλάβεια το «εγχειρίδιο» του μάτσο αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις στρεσσογόνες καταστάσεις που ανακύπτουν από τα γηρατειά και ως εκ τούτου τείνουν να είναι περισσότεροι δυστυχισμένοι παρά ευτυχισμένοι με τον εαυτό τους και την πορεία τους.

«Το ποιος είσαι είναι γραμμένο μέσα σου», αναφέρει η Dr. Langendoerfer και συνεχίζει: «Οι άντρες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν και να αποδεχτούν ότι γερνούν, επειδή φροντίζουν να ακολουθούν το λεγόμενο “εγχειρίδιο” αρρενωπότητας, το οποίο λίγο χώρο τους αφήνει για να ξεπεράσουν τα αναπόφευκτα προβλήματα που θα προκύψουν στη συνέχεια. Όπως για παράδειγμα είναι ένα πρόβλημα υγείας».

Συγκεκριμένα, εκείνοι που μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που τους έμαθε ότι για να είναι αληθινοί άντρες πρέπει να είναι σκληροί, αναίσθητοι, να μην τους αγγίζει τίποτα και κανένας και να βασίζονται μόνο στον εαυτό τους -άλλωστε, είπαμε οι άντρες δεν κλαίνε-, είναι εκείνοι που παλεύουν με τα συναισθήματά τους καθημερινά και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι εκείνα τα κλισέ, που εμπεριέχονται στο «εγχειρίδιο» του μάτσο, η Dr. Langendoerfer σου απαριθμεί τα εξής τέσσερα, που είναι και τα πιο βασικά:

1. Οι άντρες πρέπει να καταπνίγουν τη θηλυκή πλευρά τους, εκείνη που τους θέλει να είναι αδύναμοι και ευάλωτοι συναισθηματικά.

2. Οι άντρες πρέπει να κερδίζουν και να διατηρούν με κάθε κόστος τον σεβασμό και τη δύναμή του, προκειμένου να πετύχουν.

3. Οι άντρες πρέπει να είναι εσωστρεφείς και απρόσιτοι για να αποπνέουν αυτοπεποίθηση και ηρεμία.

4. Οι άντρες πρέπει να είναι αδίστακτοι και περιπετειώδεις. Να μην σταματάνε σε κανένα εμπόδιο και να ζουν καθημερινά στα άκρα.

Αν λοιπόν έχεις πιάσει τον εαυτό σου τελευταία να προσπαθεί να θάψει τα συναισθήματά του, τη θλίψη και την απογοήτευσή που νιώθει, τότε σου προτείνουμε το εξής: Αφού λάβεις καλά υπόψιν την άνωθεν έρευνα, βάλε να δεις λίγο Ryan Gosling στο “The Notebook” και αφέσου ελεύθερος να κλάψεις όσο θες. Θα μείνει μεταξύ μας.

gr.askmen.com



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID