BREAKING NEWS
latest

4 λάθη που πιθανότατα κάνετε στην προσωπική σας υγιεινή


Σχετική έρευνα έδειξε ότι το 15 % των Αμερικανών εξακολουθούν να μην πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση δημόσιας τουαλέτας.

Αλλά ακόμα κι αν το κάνουν, δεν τον κάνουν σωστά. Όμως η υγιεινή και ιδίως το πλύσιμο των χεριών, μπορούν να σας προφυλάξουν από διάφορα προβλήματα, γεγονός που καθιστά την ανάγκη μιας σωστής, άρα και αποτελεσματικής διαδικασίας, επιτακτική.

Κάντε το σωστά

1. Πλύσιμο χεριών

Βρέξτε τα χέρια σας με ζεστό ή κρύο νερό και, στη συνέχεια, κάντε αφρό με κανονικό σαπούνι. (Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση αντιβακτηριακών προϊόντωνδεν είναι καλύτερη στην εξόντωση των μικροβίων). Τρίψτε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν να ξεπλύνετε.

2. Καθαρισμός αφτιών

Αποφύγετε τις μπατονέτες. Το προϊόν αυτό μπορεί να ωθήσει το κερί βαθύτερα στον ακουστικό πόρο και να προκαλέσει βλάβη στο τύμπανο. Επιπλέον, το κερί του αφτιού έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, άρα είναι χρήσιμο να παραμένει. Αν η συσσώρευσή του αποτελεί πρόβλημα για εσάς, είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το γιατρό σας, για να το αφαιρέσει με την ενδεδειγμένη ιατρική διαδικασία ή να δοκιμάσετε ένα ειδικό μη συνταγογραφούμενο προϊόν.

3. Κόψιμο νυχιών

Κόψτε τα νύχια σας με έναν καθαρό νυχοκόπτη, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από εσάς. Φροντίστε το κόψιμο να είναι ίσιο και όχι πολύ βαθύ, έτσι ώστε να αποφύγετε την είσφρυση (όταν να νύχια μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα του δακτύλου). Μην κόβετε τα πετσάκια, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης λοιμώξεων.

4. Βούρτσισμα δοντιών

Χρησιμοποιώντας μία ποσότητα φθοριούχου οδοντόκρεμας ίση με το μέγεθος ενός μπιζελιού και μια μαλακή οδοντόβουρτσα, βουρτσίστε όλη την επιφάνεια των δοντιών και της γλώσσα σας με απαλές, «μπρος-πίσω» κινήσεις. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές την ημέρα και να διαρκεί για δύο λεπτά.

liveit.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID