BREAKING NEWS
latest

ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΑΡΩΜΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ?


 1. Διώχνει τα κουνούπια. 2. Καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού από την αρνητική ενέργεια και 3. Δίνει ωραίο άρωμα στη σάλτσα για μακαρονάδα. Τι είναι?

Ο βασιλικός

*Τι υπέροχο άρωμα! Η ευωδία του μας φέρνει στο νου, φρεσκοασβεστωμένα πεζούλια, γιαγιάδες που κάθονται  και συζητούν τα νέα της ημέρας, μονοκατοικίες μιας άλλης εποχής με κήπους γεμάτους λουλούδια και δυο με τρείς γλαστρούλες με βασιλικό. Όμως αυτή η εποχή μπορεί να πέρασε, αλλά τίποτα δε μας εμποδίζει να έχουμε και τη γλαστρούλα μας στο μπαλκόνι μας.

*Βέβαια, καλοκαιρινή νύχτα και κουνουπάκια πάνε παρέα. Λένε ότι το άρωμα του βασιλικού τα διώχνει. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε πριν χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε αντικουνουπική μέθοδο. Μην τα ποτίσετε όμως μετά το σούρουπο γιατί το νερό που θα μείνει στο πιατάκι είναι πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους φίλους μας. Αν δεν έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος, μη θυμώσετε. Θα έχετε ένα υπέροχο άρωμα κάθε φορά που το ελαφρύ αεράκι θα χαϊδεύει τα φύλλα του, ή απλά χαϊδέψτε τον εσείς για να αναδυθεί αυτή η μυρωδιά.

*Σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις,  ο βασιλικός είναι ένα από τα φυτά με θετική ενέργεια, την οποία  την μεταδίδει σε όσους τον καλλιεργούν και τον φροντίζουν. Επίσης φέρνει καλή τύχη σε ένα νέο σπιτικό. Οι χριστιανοί το ονομάζουν ευλογημένο φυτό γιατί η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι’ αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο. Χρησιμοποιείται από την εκκλησία στην τελετή του αγιασμού.

*Και όσον αφορά στη μαγειρική, μη θεωρήσετε ένα σκέτο πιάτο με μακαρόνια και σάλτσα ότι υπολείπεται σε νοστιμιά. Ειδικά τώρα που η εποχή του καλοκαιριού θέλει ελαφριά γεύματα, μια σαλτσούλα φτιαγμένη από φρέσκιες ώριμες ντοματούλες προσθέτοντας δύο με τρία κουταλάκια του γλυκού βασιλικού  ψιλοκομμένο προς το τέλος του βρασμού της (εξαρτάται από το πόσο έντονο θέλετε να νιώθετε το άρωμα του βασιλικού), κάνει την μακαρονάδα μας φοβερά εύγευστη.

 Πηγή: anakalipto



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID