BREAKING NEWS
latest

Η Korean Air έρχεται στην Αθήνα από το 2017


Το 2015 επισκέφθηκαν την χώρα μας 52.000 Κορεάτες, ενώ είναι πιθανό το 2017 να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση μέσω της Korean Air της Σεούλ με την Αθήνα - κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Αχν Γιουνγκτζίπ (Ahn Youngjip), ο οποίος συναντήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Γιουνγκτζίπ επισήμανε ότι «οι Κορεάτες είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα, καθώς μαθαίνουν από το σχολείο για την ελληνική μυθολογία, ιστορία και φιλοσοφία, ενώ σημαντικός είναι ο χριστιανορθόδοξος πληθυσμός, που ενδιαφέρεται για θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα».

Οι επισκέπτες, πρόσθεσε ο κ. Γιουνγκτζίπ, κατευθύνονται μέσω Κωνσταντινούπολης και προς την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να επισκεφτούν γνωστές σε αυτούς περιοχές, όπως ο Όλυμπος, το Άγιον Όρος και η Χαλκιδική.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά στους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού και του αγροτοδιατροφικού τομέα - και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θέλει να προβάλει την περιοχή και τα τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας στο κορεατικό κοινό. Επίσης, ανέφερε μια σειρά από επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία για τους Κορεάτες επενδυτές, αλλά και τις εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε μια σειρά από προϊόντα με υψηλή κατανάλωση στη Νότια Κορέα.

Ακόμη, εξέφρασε την πρόθεσή του να εξετάσει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με δικό της stand στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σεούλ.

Ο κ. Γιουνγκτζίπ είχε εθιμοτυπική συνάντηση και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. 

newsit.gr



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID