BREAKING NEWS
latest

Επιστήμονες σχεδιάζουν λέιζερ για να κάνουν αόρατη τη Γη σε εξωγήινους (Video)


Αστροφυσικοί προτείνουν την δημιουργία γήινου καταφυγίου με την χρήση πανίσχυρων λέιζερ ώστε ο πλανήτης να γίνεται αόρατος σε πιθανό εξωγήινο κίνδυνο.

Η μηνιαία έκθεση της κοινότητας Αστρονόμων του πανεπιστημίου Columbia, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορειο Sputnik, θέτει επί τάπητος την ανάγκη δημιουργίας ενός αμυντικού μηχανισμό των γήινων, ώστε να μπορούν να κάνουν αόρατο τον πλανήτη σε εξωτερικούς κατακτητές.

Στην έκθεση προτείνεται η χρήση της «πλανητικής διαμετακόμισης», δηλαδή της κατάστασης εκείνης όπου ένας πλανήτης περνά μπροστά από το μητρικό του άστρο με αποτέλεσμα να αναστέλλεται μερικός το φως του, πράγμα που, που μας επιτρέπει να δούμε την παρουσία του. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται «transit method» και οι περισσότεροι εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν μέσω αυτής.

Οι αστροφυσικοί προτείνουν την επικάλυψη της Γης με ίδιας ποσότητας φωτός το οποίο μπλοκάρεται όταν ο πλανήτες περνά μπροστά από τον ήλιο, ώστε να γίνει ο πλανήτης αόρατος σε εξωγήινους άρα ασφαλής από μία πιθανή εισβολή.

Μέσω της μεθόδου αυτής έχει ανακαλυφθεί το 80% των εξωπλανητών τα τελευταία 10 χρόνια, με τους συντάκτες της έκθεσης να πιστεύουν ότι εξωγήινοι πολιτισμοί είναι πιθανό να χρησιμοποιουν την ίδια μέθοδο.

Η πλανητική διαμετακόμιση μπορει να επιτευχθεί με την χρήση καθρεφτών ή για καλύτερα αποτελέσματα με την χρήση ισχυρών λέιζερ.

Το λέιζερ θα τίθεται σε λειτουργία 10 ώρες τον χρόνο όπου η Γη βρίσκεται σε κατάσταση πλανητικής διαμετακόμισης ενώ για να είναι πλήρως "αόρατη" η Γη θα χρειάζεται και δεύτερη δέσμη λέιζερ η οποία θα κάνει τον πλανήτη αόρατο και σε ανιχνευτές υπέρυθρων.

Ένα τρίτο σύστημα θα μπλοκάρει τα σημάδια ζωής στον πλανήτη, όπως οξυγόνο και άζωτο, με την χρήση λέιζερ που θα κάνουν «αόρατη» τη Γη σε φασματοσκόπια.

"Ένας άλλος πολιτισμός θα βλέπει την Γη σαν να μην αναπτύχθηκε ποτέ ζωή σε αυτή", τονίζεται στην έκθεση που επικαλείται το Sputnik.

Δείτε την «πλανητική διαμετακόμιση», δηλαδή τη διέλευση ενός Πλανήτη από το φαινομενικό δίσκο του Ηλίου (του αστεριού του)






 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID