BREAKING NEWS
latest

Η υπερβολική έκθεση στα social media προκαλεί κατάθλιψη!


Η υπερβολική έκθεση στα social media φαίνεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες της κατάθλιψης παγκοσμίως. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη Λίνσεϊ Μπάρμπερ, αρχισυντάκτρια του τομέα της τεχνολογίας στο περιοδικό City, σχεδόν το 56% των καταθλίψεων οφείλεται στα social media.

Όπως εξηγεί η κ. Μπάρμπερ, «όλοι γνωρίζουμε ότι στο Instagram υπάρχουν αυτές οι απίστευτα όμορφες φωτογραφίες, τα υπέροχα κοκτέιλ, τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, οι τάσεις της μόδας και όλα εκείνα που δημιουργούν ψευδαισθήσεις αλλά δεν αποτρέπουν τους ανθρώπους να σκέφτονται διαρκώς πως θα τα πετύχουν». Ωστόσο για πολλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αιτία της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με νέες έρευνες, επτά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας της ζωής των φίλων τους όπως αυτή παρουσιάζεται στα social media, αφού διαρκώς συγκρίνουν τη δική τους με αυτές. Μάλιστα, ο ίδιος αριθμός ανθρώπων ανέφερε πως αισθάνεται δυστυχισμένος που βλέπει τους φίλους του να ποστάρουν σχετικά με την καλή καριέρα που έχουν, την υπέροχη οικογένεια και το ωραίο κορμί.

Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό δεν δίστασε να παραδεχθεί πως συχνά ψάχνει να βρει πρώην συναδέλφους και πρώην ερωτικούς συντρόφους προκειμένου να συγκρίνει τις ζωές τους με τη δική του.

Τέλος, η Λίντσεϊ Μπάρμπερ τόνισε πως πλέον οι ανθρώπινες σχέσεις μετρούνται ανάλογα με το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν χρόνο μαζί του.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID