BREAKING NEWS
latest

Πώς το γυμναστήριο καραφλιάζει τους άντρες!


Είναι δυνατόν το γυμναστήριο να προκαλεί στον ανδρικό πληθυσμό τριχόπτωση;   

Κι όμως, επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσοι άνδρες αθλούνται στο γυμναστήριο και σηκώνουν βάρη, αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης γεγονός που οδηγεί στην απώλεια τριχών.    

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης ενοχοποιούνται ως αιτία απώλειας των μαλλιών στους άνδρες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που αποκαλύπτει τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με την οποία, δύο ουσίες, η κρεατίνη και η DHEA, μπορούν να ανιχνευτούν στο σφριγηλό σώμα στων γυμνασμένων ανδρών.    

Οι δύο αυτές ουσίες αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε παράγωγο της DHEA, δηλαδή, σε DHT. Η ουσία αυτή κάνει «επίθεση» στους θύλακες των τριχών.   

Οι παρενέργειες αυτές οδηγούν σε απώλεια των τριχών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.    

«Τα βάρη που κάνουν στο γυμναστήριο οι άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν ένα ωραίο σώμα αλλά και η κατανάλωση ενισχυτικών συμπληρωμάτων οδηγούν σε αύξηση της τεστοστερόνης και του παραγώγου της DHEA. Ο συνδυασμός των δύο οδηγεί σε απώλεια των μαλλιών», όπως επισημαίνει ο καθηγητής Τόμι Κουρεμάντα-Γιόγκα, χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών στην ιδιωτική κλινική «Harley Street».   

Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα «Daily Express», ο Βρετανός επιστήμονας εξηγεί πως, τα πρωτεινούχα συμπληρώματα που συνήθως καταναλώνουν οι αθλητές, εμπεριέχουν τις ουσίες κρεατίνη και  «δευδροεπιανδροστερόνη» (DHEA) , οι οποίες αυξάνουν την μυική μάζα, όπως επίσης συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα. 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID