BREAKING NEWS
latest

Νεόφυτος Μόρφου: «Έρχεται πόλεμος, είναι αναγκαία η προσευχή μας» (Video)

Ο Άγιος Παΐσιος


Ρωσοτουρκικός πόλεμος μετά από επεισόδιο στο Αιγαίο

Ο Μητροπολίτης  Μόρφου Νεόφυτος  επανέλαβε τις προφητείες του Αγίου  Όρους και συγκεκριμένα του Αγίου Παΐσίου, για την επικείμενη  ήττα της Τουρκίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ορθοδοξία.

Στην ιστοσελίδα AgionOros.ru υπήρξαν  πολλές ερωτήσεις από εκατοντάδες Ρώσους πιστούς, σχετικά με τις προφητείες Αγίου  Παΐσίου για την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και τον επερχόμενο Ρωσο-τουρκικό πόλεμο.

Λόγω του γεγονότος ότι εμφανίστηκαν προς  δημοσίευση στο Διαδίκτυο διάφορες αναφορές  που θέτουν  υπό αμφισβήτηση την ακρίβεια αυτών των προφητειών, το AgionOros.ru δημοσιεύει αποσπάσματα  της  συνέντευξης του  Μητροπολίτη Νεόφυτου .

Ο ίδιος είχε προσωπική γνωριμία με πολλούς  σύγχρονους  ασκητές της  Ορθόδοξης Εκκλησίας υπερήλικες , όπως τον ασκητή  Σωφρόνιο , τον  Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο  Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη .

– Κύριε Μητροπολίτα , αυτός που βλέπουμε σήμερα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;

– Πριν από τρία χρόνια, έδωσα συνέντευξη στον συνάδελφό σας κ. Νίκο Κυριάκου, στον  οποίο μίλησα για τα επερχόμενα. Μια  τέτοια τολμηρή πρόβλεψη ήταν τότε παρακινδυνευμένη , αλλά δεν βασίστηκε  μόνο σε εκτιμήσεις της γεωστρατηγικής κατάστασης στον κόσμο, αλλά κυρίως σε  απόψεις των ανθρώπων του Θεού, με τους οποίους  συναντήθηκα στα νιάτα μου, ή με εκείνους  με τους οποίους εξακολουθώ να διατηρώ μια καλή σχέση ακόμη και σήμερα (γιατί στην εποχή μας υπάρχουν άγιοι, που  μπορούν να δουν το μέλλον).

Γνωρίζαμε ότι ο «μεγάλος πόλεμος» (όπως τον ονόμαζαν οι οραματιστές γέροντες) θα ξεκινήσει στην Συρία. Η προφητεία εξεδόθη από τους ασκητές με ακρίβεια για την χώρα αυτή πολύ  πριν ξεσπάσει .

– Και τώρα τα γεγονότα αυτά συμπεριλαμβάνουν και την Ρωσία …;

– Γνωρίζαμε ότι η Ρωσία θα λάβει μέρος σε αυτές τις «εξελίξεις». Θυμάμαι, όπως είπα σχετικά με όλα αυτά  στον  δημοσιογράφο του Sigma-Live κ. Αθανασίου και εκείνος μου απάντησε: «Πώς εσύ , ένας μορφωμένος άνθρωπος, πιστεύεις στις προφητείες Αγίου Παΐσίου ;». Το είπε αυτό, λες και τα λόγια του Πατέρα Παΐσιου δεν σήμαιναν για αυτόν τίποτα. Αλλά ο Άγιος αυτός είναι ο Άγιος των Τελευταίων Ημερών! Αν εμείς, οι Επίσκοποι δεν θα εμπιστευόμαστε  τα λόγια των σύγχρονων αγίων και το δώρο  της διόρασης τους, τότε ποιος θα τους  εμπιστευτεί; Τα λόγια τους έχουν  ήδη εν μέρει εκπληρωθεί, και απλά αναμένεται η ολοκληρωτική  εκτέλεσή τους.

– Τι θα συμβεί με την Κύπρο;

– Η συνέπεια της μεγάλης  ρωσο-τουρκικής σύγκρουσης θα είναι η απελευθέρωση της Κύπρου, διότι η Τουρκία θα υποστεί μια δεινή ήττα σε αυτόν τον πόλεμο …

Το  όνειρο του Ερντογάν,  να γίνει χαλίφης του  σουνιτικό Ισλάμ, θα «καταστραφεί». Η εφαρμογή αυτών των φιλόδοξων σχεδίων δεν εμπλέκουν  μόνο τη Ρωσία (στην οποία υπάρχουν πολλοί σουνίτες μουσουλμάνοι), αλλά και τις  Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Αυτές οι δύο χώρες θεωρούσαν επικερδές για αυτές την δημιουργία ενός ισχυρού χαλιφάτου στην Ανατολή.

– Η απαλλαγή της τουρκικής κατοχής της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων;

– Όχι. Αλλά θα είναι το αποτέλεσμα των γεγονότων στην Συρία και του ρωσο-τουρκικού  πολέμου , ο οποίος ήδη  σταδιακά αρχίζει να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.

Τα γεγονότα κινούνται πολύ γρήγορα. Πέρυσι, κατά την ημέρα που  η Ρωσία ξεκίνησε μια  στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ήμασταν σε μια νυκτερινή αγρυπνία  . Από εκείνη την ημέρα, χρειάστηκαν μόνο τέσσερις και μισό μήνες, και πόσα πράγματα έχουν συμβεί!

– Πώς να συμπεριφέρονται υπό το φως αυτών των γεγονότων οι απλοί άνθρωποι , μπορούμε να κάνουμε κάτι;

– Θα πρέπει να έχουμε  μετάνοια. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί και η στον βαθμό που ο καθένας δείξει την  προσωπική του  μετάνοια στις αμαρτίες και τα λάθη του , αυτό θα ωφελήσει την κοινωνία ως σύνολο . Η μετάνοια  εμπνέει τον  άνθρωπο  βαθιά διότι  ελευθερώνει την ψυχή του από τα δεσμά της αμαρτίας. Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο της κοινωνίας.

 Τι να πει κανείς για τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου;

– Ο  Άγιος  Παΐσιος καθοδηγούνταν  από το Άγιο Πνεύμα, και από την  Αγία Μητέρα του Θεού! Το προφητικό χάρισμα του, πολλοί μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Εγώ προσωπικά έχω ακούσει από γέροντες προβλέψεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί και εφαρμοστεί μπροστά στα μάτια μας.

Εκείνος δοξάστηκε από την Εκκλησία μας και ανακηρύχθηκε ως Άγιος . Οι προφητείες του (συμπεριλαμβανομένης της αποσύνθεσης της Τουρκίας) ήταν γνωστές πριν από την αγιοποίηση του, συμπεριλαμβανομένου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Υπάρχει ένα μεγάλος μέρος της γραπτής  κληρονομιάς του, σε πολλά  βιβλία και εγχειρίδια.

Δυστυχώς υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις προφητείες του γέροντα, λόγω του γεγονότος ότι ορισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καθοδηγούνται από τον ορθολογισμό και την θετικιστική συνείδηση. Νομίζουν ότι η πίστη τους είναι επαρκής, αλλά στην ουσία είναι κατακερματισμένη.

Μητροπολίτης  Μόρφου Νεόφυτος

Ο Άγιος Παΐσιος δεν ήθελε τον πόλεμο, δεν ήθελε  την καταστροφή. Αντίθετα, ζητούσε από το Θεό ( που σέβεται την ανθρώπινη ελευθερία), την δυνατότητα της πίστης (αν οι άνθρωποι αξίζουν) για να μειωθούν οι  επιπτώσεις του κακού.

Αυτή είναι  και η δική μας αποστολή. Ο ίδιος προσεύχονταν  για τα   γεγονότα που πρόκειται να συμβούν, ώστε αυτά να μην κρατήσουν πολύ, καθώς και να  προκαλέσουν στους ανθρώπους το ελάχιστο δυνατό πόνο.

Ο Άγιος αυτός έβλεπε  τα γεγονότα που θα  συμβούν . Τα οποία  μπορούμε να καθυστερήσουμε , ή ακόμα και να τα ακυρώσουμε  (αν έχουμε  εμπιστοσύνη και κάνουμε  ένθερμη προσευχή προς τον Θεό).

Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η προσευχή, διότι όπως προβλέπεται από τους Άγιους Γέροντες θα έχουμε καθολικό πόλεμο , και δεν θα είναι μόνο μια διμερής ρωσο-τουρκική πολεμική σύγκρουση, αλλά με δεδομένο την ύπαρξη τόσων σύγχρονων όπλων, μπορείτε να φανταστείτε  για ποίους κινδύνους μιλάμε .

Έχω ένα φίλο, τώρα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος λίγα χρόνια πριν από την κατάληψη της  Κύπρου είδε την Παναγία. Η Θεομήτωρ του είπε  ότι στην  Κύπρο  θα  συμβεί μεγάλο κακό  και ο ίδιος έπρεπε να προσεύχονταν κάθε βράδυ.

«Το πρόβλημα είτε  έτσι είτε αλλιώς  θα συμβεί, τότε γιατί να προσευχόμαστε; Έχω  οικογένεια,  παιδιά,  ευθύνες»,  αμφέβαλε φίλος μου. «Για να μικρύνει το κακό  και να μην είναι τόσο τρομερό», του είπε η Παναγία.

Δείτε πώς λειτουργεί ο Θεός και πόσο σημαντική  είναι η προσευχή. Η Παναγία εμφανίστηκε σε απλούς ανθρώπους (όπως αποδείχθηκε, υπήρχαν λίγοι) και απηύθυνε έκκληση για προσευχή.

Ο Πόλεμος ξεσπά ξαφνικά και στο τέλος του , πολλοί  άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να λάβουν  μεγάλη ευλογία και  χάρη. Πολλοί άνθρωποι με καλό  πνεύμα μέσα από τον πόνο και την ταλαιπωρία  θα μετανοήσουν και θα ζητήσουν συγχώρεση από το Θεό, επανεξετάζοντας την ζωή τους και ερχόμενοι πιο κοντά στην αληθινή πίστη, που είναι η  Ορθοδοξία. Μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν είχαν πριν σχέση με την  Ορθοδοξία ή ήταν άσχετοι.

– Η Τουρκία θα καταρρεύσει;

– Θα διαλυθεί  και θα μείνει μόνο ένα μέρος των Τούρκων που πιστεύουν στον Χριστό. Θα υπάρξουν πολλά, αλλά θα μείνει  το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Την προφητεία την άκουσα όχι μόνο από τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο, αλλά και από άλλους. Όταν ήμουν μικρό αγόρι στο χωριό μας την Πάνω Ζοντιά  έζησε ένας  αφοσιωμένος Χριστιανός, ο  Πρωτόπαπας Δημητρίου, ο οποίος (πριν από την τουρκική κατοχή της  Κύπρου), δήλωσε:

– Ω, παιδιά μου, θα είμαστε πρόσφυγες, και  στο χωριό μας θα κατοικούν οι Τούρκοι.

– Οι Τούρκοι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους;

– Όχι, πολλοί θα πεθάνουν μακριά από το σπίτι. Αλλά κάποιοι θα επιβιώσουν για να απελευθερωθούν  και να επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς πόλεμο. Αυτό θα συμβεί όταν στην Τουρκία δημιουργηθεί μια νέα χώρα που θα ονομάζεται Κουρδιστάν .

Μετά την σύγκρουση στο Αιγαίο (σε ένα επεισόδιο  θα συμμετέχει και η Κύπρος) θα κηρυχτεί Ρωσοτουρκικός πόλεμος. Οι ρωσικές πιέσεις προς την Τουρκία θα είναι τόσο μεγάλες που οι Τούρκοι  θα αναγκαστούν  να αποσύρουν  τα στρατεύματά τους  από την κατεχόμενη Κύπρο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την επίλυση του ζητήματος της Κύπρου.

– Οι προφητείες Γέροντα Παΐσίου , σύμφωνα με τις οποίες  ότι η Τουρκία θα χάσει την Κωνσταντινούπολη είναι αλήθεια;

– Ναι, είναι. Θα υπάρξουν μεγάλα γεγονότα . Διάλυση δεν θα πάθει  μόνο η Τουρκία, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει.

Για την Τουρκία, υπάρχουν οι  προβλέψεις του Αγίου Παΐσίου , του Αγίου  Κοσμά του Αιτωλού  και άλλων Ορθοδόξων Αγίων. Υπάρχει μια μεγάλη  εσχατολογική παράδοση που συνδέεται με την απώλεια της Κωνσταντινούπολης.

Σε αυτή την χώρα ( Τουρκία), δεν θα επέλθει μόνο αλλαγή συνόρων και διάλυση , αλλά και  πνευματικές αλλαγές. Μόλις πρόσφατα, η τουρκική κυβέρνηση  όχι μόνο αποδέχθηκε την Ορθοδοξία, αλλά έδωσε το ελεύθερο να ασκείται αυτή  από τους πιστούς δημόσια . Πρόκειται για ένα  πρωτοφανές γεγονός!

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους να εμπιστεύονται την  Θεία Πρόνοια του Θεού, και τον  Κύριο Πατέρα μας  να γνωρίζουν ότι αυτός δεν θα αφήσει  τα παιδιά του και θα φροντίσει για εμάς.

Τώρα θα πρέπει να έχουμε  μετάνοια. Απλά να ομολογούμε τις αμαρτίες μας, και να  είμαστε σε θέση να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις όσον αφορά τα μελλοντικά γεγονότα , για να  ξεφύγουμε από τον πανικό και την απόγνωση. Χρειαζόμαστε, επίσης, τακτική προσευχή και  θεία Κοινωνία.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Νατάσα Ιωάννου στην εκπομπή "Έχεις Μέσον" του Mega TV Κύπρου και απαντά σε ερωτήσεις τηλεθεατών για τις προφητείες και τους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας



Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID