BREAKING NEWS
latest

Εφαρμογή βοηθά τα χωρισμένα ζευγάρια να μην μαλώνουν για τα έξοδα των παιδιών!


Μια έξυπνη ιδέα είχε η επιχειρηματίας της Silicon Valley, Sheri Atwood, η οποία προέκυψε από δύο δυσάρεστα περιστατικά στη ζωή της και κατέληξε να γίνει μια ανάρπαστη εφαρμογή.

«Οι γονείς μου είχαν ένα τρομακτικό διαζύγιο», λέει η 36χρονη πρώην στέλεχος της Symantec Corp. «Ένιωσα ότι η μοναδική φορά που επικοινώνησαν ήταν στο δικαστήριο και όταν μιλούσαν για χρήματα».

Το δικό της διαζύγιο χρόνια αργότερα και το ζήτημα της διευθέτησης των χρημάτων, της έδωσαν την ιδέα για την εφαρμογή SupportPay.

Σε αυτή την εφαρμογή οι γονείς μπορούν να ανεβάζουν τις αποδείξεις δαπανών των παιδιών ώστε να μην χρειάζεται να μιλούν και να τσακώνονται μεταξύ τους, οι οποίες μάλιστα μπορούν να πληρώνονται αυτόματα μέσω του λογαριασμού PayPal του γονιού που επιβαρύνεται με τα συγκεκριμένα έξοδα.

Εάν κάποιος από τους δύο έχει αντίρρηση όσον αφορά σε μια συγκεκριμένη δαπάνη, μπορεί να κάνει χρήση της λειτουργίας διαφωνιών, μέσω της οποίας ο άλλος γονιός καταθέτει τα δεδομένα αναλυτικά προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της δαπάνης.

Χάρη στην εφαρμογή, τα ζευγάρια σταματούν να καυγαδίζουν στο τηλέφωνο, συχνά εμπλέκοντας τα παιδιά τους και λύνουν τις διαφορές τους πιο «πολιτισμένα», χωρίς εντάσεις. «Μας έχει βοηθήσει να επικοινωνούμε καλύτερα», παραδέχεται η Olivia Haugher, μητέρα τριών παιδιών που χώρισε πρόσφατα και χρησιμοποιεί το SupportPay. Όπως εξηγεί, ανεβάζει στην εφαρμογή τις αποδείξεις και όλα τα έξοδα αναλυτικά, ώστε ο πρώην σύζυγός της να «συνειδητοποιεί πόσα έξοδα έχουν τα παιδιά».


Το SupportPay έχει ήδη 36.000 χρήστες στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση ιδίως τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα πρώην ζευγάρια αναμένεται να κάνουν «συναλλαγές» 900 εκατ. δολαρίων φέτος μέσω της εφαρμογής.

Η εφαρμογή ήταν δωρεάν έως τον Σεπτέμβριο αλλά έκτοτε η εταιρεία χρεώνει τα downloads. Το 23% των χρηστών της έχει επιλέξει προνομιακά πακέτα που χρεώνονται από 120 δολάρια/έτος και δίνουν στα ζευγάρια τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία των συναλλαγών σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τα αρχεία είναι ζωτικής σημασίας για τα ζευγάρια που λύνουν τις διαφορές τους μέσω της δικαστικής οδού. Ο γονιός που έχει καλύψει έναν αριθμό εξόδων για τα παιδιά του πρέπει να είναι σε θέση να το αποδείξει στο δικαστήριο, τονίζει ο Derek Austin, δικηγόρος οικογενειακού δικαίου της εταιρείας Austin & Plate P.C. στην Καλιφόρνια που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για το SupportPay.


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID