BREAKING NEWS
latest

St. George’s: Το ιδιωτικό σχολείο κύρους των ΗΠΑ όπου γίνονταν μαζικά βιασμοί


Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι δεκάδες μαθητές του ακριβού και μεγάλου κύρους ιδιωτικού σχολείου St. George’s School βιάστηκαν στις δεκαετίες του '70 και του '80.

Χρειάστηκαν πάνω από 30 χρόνια για να μπορέσουν τα θύματα να αφηγηθούν την ιστορία τους. Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2016, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πολλοί πρώην μαθητές του διάσημου σχολείου, στο Ροντ Αϊλαντ των ΗΠΑ, θυμήθηκαν την κόλαση που έζησαν στα μαθητικά τους χρόνια. Εξήγησαν ότι τους βίασαν καθηγητές αλλά και συμμαθητές τους, χωρίς ποτέ να μπορέσουν να το ομολογήσουν.



Η έρευνα ξεκίνησε το 2015 με στόχο να λάμψει η αλήθεια. Πολλές μαρτυρίες και αποδείξες συγκεντρώθηκαν και υποχρέωσαν το σχολείο να ζητήσει συγγνώμη και να εκδώσει ανακοίνωση.

«Το σχολείο ζητά συγγνώμη και εκφράζει τη λύπη και την ντροπή του, γνωρίζοντας ότι αυτοί οι μαθητές πληγώθηκαν ψυχικά. Δεσμευόμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να βοηθήσουμε ώστε να θεραπευθούν τα τραύματα και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διορθωθεί αυτό που καταστράφηκε», γράφει η ανακοίνωση.


Το διάσημο ιδιωτικό σχολείο ανακοίνωσε επίσης ότι θα πληρώσει τα ιατρικά έξοδα στα θύματα, αναγνωρίζοντας την αδύναμη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται (ορισμένοι υποφέρουν από κατάθλιψη, έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους και κάποιοι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν).

Συνολικά 26 θύματα αναγνωρίστηκαν και 23 ανάμεσά τους βιάστηκαν από τρεις εργαζομένους στο σχολείο. Ο ένας από τους βιαστές που αναγνωρίστηκε είναι ο γυμναστής Al Gibbs. Ο γυμναστής απελύθη το 1980 από τον τότε διευθυντή του σχολείου, μετά από πολλές καταγγελίες μαθητών για απαράδεκτη συμπεριφορά. Ο Al Gibbs πέθανε το 1996, σε ηλικία 86 ετών.


Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω ιδιωτικό σχολείο αναφέρεται στο μυθιστόρημα του Σκοτ Φιτζέραλντ «Η άλλη όψη του παράδεισου».

To σχολείο παρέδωσε στην αστυνομία του Ροντ Αϊλαντ πληροφορίες για τους έξι εργαζομένους αλλά και για τους τρεις μαθητές που βίαζαν τα παιδιά. Το σκάνδαλο ξεσκεπάστηκε τον περασμένο μήνα από την εφημερίδα «Boston Globe» και οι δικηγόροι έπιασαν αμέσως δουλειά.


Τρεις γυναίκες ανάμεσα στα θύματα, η Anne Scott και η Katie Wales Lovkay, οι οποίες αποφοίτησαν από το σχολείο το 1980 και η Joan Reynolds, η οποία πήρε πτυχίο το 1979 δηλώνουν ότι δεν θέλουν χρηματική αποζημίωση ούτε να υποβάλλουν μηνύσεις προς το παρόν. 

Αντίθετα, απαιτούν να ξεκινήσει έρευνα για να χυθεί άπλετο φως και καταγγέλουν ότι η έρευνα παραδώθηκε στα χέρια κάποιου που είναι ταυτόχρονα στο συμβούλιο του σχολείου.

«Βιάστηκα επαναλειμμένα επί δύο χρόνια από τον Al Gibbs», δήλωσε η Anne Scott σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους στο γραφείο του δικηγόρου της. «Ο κ. Gibbs ήταν γυμναστής και είχε πρόσβαση στην αίθουσα γυμναστικής που βρισκόταν μετά το βεστιάριο των αγοριών. Είχε τη δυνατότητα να πάρει μαζί του κορίτσια, να τα κλειδώσει στο βεστιάριο, χωρίς την παρουσία άλλων. 

Οταν τα κορίτσια πληγώνονταν στη γυμναστική, όπως έπαθα εγώ, τις έστελναν στον Gibbs και τότε μας παρενοχλούσε σεξουαλικά. Εγώ τότε είμουν 14-15 ετών. Είχα μεγαλώσει με το πνεύμα της υπακοής, οπότε φυσιολογικό ήταν ότι φοβόμουν να μιλήσω».


«Ηταν φρικτό», δήλωσε από την πλευρά της η Katie Wales.
«Είχα γίνει η πουτάνα του σχολείου και όλοι έλεγαν ότι έδειχνα το σώμα μου σε όλους. Με βίασε στο St. George αμέσως μόλις έφτασα, το 1978, ένας συμμαθητής μου» δήλωσε ο Harry Groome, ο οποίος ήταν 14 ετών εκείνη την εποχή.
«Δεν υπάρχει καμμία εξήγηση, πραγματικά, για ένα σχολείο σαν το St. George να επιτρέπει σε γεράκια μεταμφιεσμένα σε πρόβατα να συμπεριφέρονται σαν λύκοι» δήλωσε ο δικηγόρος Eric MacLeish στην συνέντευξη τύπου της Τρίτης, 6 Δεκεμβρίου.

Οπως είπαν τα θύματα δεν μπόρεσαν να μιλήσουν νωρίτερα γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα. Το σχολείο είχε πάρει νομικά μέτρα για να εμποδίσει τα θύματα να μιλήσουν. «Οταν σας βιάζουν, σας κλέβουν τη φωνή, η ψυχή σας εξαφανίζεται και ένα φίμωτρο διαφυλάσσει το όνομα του σχολείου» δήλωσε η Anne Scott. Η ίδια πρόσθεσε ότι προσπάθησε να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα το 1988 αλλά το σχολείο φάνηκε πολύ επιθετικό εναντίον της και εναντίον της οικογένειας της και η ίδια δεν ήταν τόσο δυνατή ψυχικά εκείνη την εποχή. «Μπήκα στο νοσοκομείο 4 ή 5 φορές για ανορεξία, κατάθλιψη, άγχος ...Ετσι, εγκατέλειψα», είπε.


Εκτός από τον γυμναστή Al Gibbs, ένας άλλος βιαστής ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον ιερέα  Howard W.White Jr., ο οποίος επίσης απελύθη για απαράδεκτη συμπεριφορά. Ο βιαστής «νούμερο 3», επίσης εργαζόμενος στο εκπαιδευτικό ίδρυμα απελύθη το 1988 και πρόκειται για τον Franklin Coleman που ήταν διευθυντής της σχολικής χορωδίας.



Το σχολείο St. George’s School έχει ιδρυθεί πριν από έναν αιώνα. Πρόκειται για εμβληματικό θεσμό στις ΗΠΑ για πλούσιους γόνους, αφού κοστίζει 53.600 δολάρια το ελάχιστο η εγγραφή. Από τα θρανία του πέρασαν διάσημοι αμερικανοί, όπως η ηθοποιός  Julie Bowen, o ιδιοκτήτης του Time John Jacob Astor V, ο βραβευθείς με Πούλιτζερ το 1940 Leonard Bacon, ο εγγονός του Ζακ-Υβ Κουστώ ωκεανογράφος Philippe Cousteau Jr. και η Diane Nelson, πρόεδρος της εταιρείας DC Entertainment. Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες κτίριο, με γοτθικού τύπου εκκλησία, γήπεδα τένις, δέκα στάδια για αθλήματα και πισίνες.

Η ηθοποιός  Julie Bowen:


Ο John Jacob Astor V:



Η ειρωνία της τύχης είναι ότι το σχολείο βρίσκεται στη διεύθυνση 372 Purgatory Road, δηλαδή στην Οδό της Κόλασης...


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID