BREAKING NEWS
latest

Σε επτά τροπικούς φορολογικούς παραδείσους πηγαίνουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι!


Υπάρχουν 80 χώρες, περίπου, που θεωρούνται φορολογικοί παράδεισοι. Γιατί;  Επειδή  δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου φόροι.

Δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι από όλη την υφήλιο συρρέουν σε αυτές για να επωφεληθούν του ευνοϊκού φορολογικού τους πλαισίου που θα τους επιτρέψει να ανοίξουν τη δική τους offshore εταιρεία και τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς μη πληρώνοντας σχεδόν τίποτα.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν την υψηλή φορολογία της χώρας όπου διαμένουν, χωρίς να αλλάζουν και οι ίδιοι χώρα.

Αν όμως, ανήκετε στην κατηγορία αυτών που επιθυμούν να αλλάξουν χώρα υπάρχουν 8 φορολογικοί παράδεισοι που εκτός από τέλειοι οικονομικοί προορισμοί είναι και ιδανικοί προορισμοί... γενικά. Τροπικοί, παραδεισένιοι, με αμμουδιές και διάφανα νερά.
Μπελίζ

Βρίσκεται στην Καραϊβική και εκτός από τις καταδύσεις είναι γνωστή και ως φορολογικός παράδεισος. Για να λάβει κανείς την ιθαγένεια είτε θα πρέπει να μείνει μόνιμα εκεί, είτε να είναι συνταξιούχος έτσι ώστε να μπει στο ειδικό πρόγραμμα, το οποίο, όμως, απαιτεί παραμονή τεσσάρων εβδομάδων στο νησί. Δηλαδή τέσσερις εβδομάδες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά και ηλιοθεραπεία.

Μπελίζ

Στην Μπελίζ το ξένο εισόδημα είναι αφορολόγητο, ενώ δεν υπάρχει φόρος επί των κεφαλαιουχικών κερδών ή επί των κληρονομιών.


Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Μια άλλη όαση της Καραϊβικής, οι Παρθένοι Νήσοι από χρόνια γνωστές για το φορολογικό τους απόρρητο. Φόρος εισοδήματός δεν υπάρχει, όπως και φόροι σε εταιρείες, επί κερδών κεφαλαίου, σε δώρα, πωλήσεις ή φόροι κληρονομιάς.

Ο μόνος φόρος που υπάρχει είναι επί τον ακινήτων, σαν τον δικό μας ΕΝΦΙΑ δηλαδή, ο οποίος καταβάλλεται ετησίως και είναι της τάξης του 1.5%.


Νησιά Κέιμαν

Στα Νησιά Κέιμαν δεν υπάρχει κανένας εταιρικός φόρος, κανένας φόρος εισοδήματος, κανένας φόρος επί κερδών κεφαλαίου, επί κερδών γενικά ή ακινήτων


Κόστα Ρίκα 

Γνωστή για τα τροπικά τη δάση, τις παρθένες παραλίες της και τους καταρράκτες της και όχι μόνο... Η Κόστα Ρίκα είναι γνωστός φορολογικός παράδεισος, καθώς δεν υπάρχει φόρος επί των εισοδημάτων για τις επιχειρήσει, φόρος υπεραξίας, ή φόρος επί των μερισμάτων. 


Μονακό 

Το Μονακό είναι η απόλυτη παιδική χαρά των πλουσίων. Εκτός από το καζίνο και το Γκραν Πρι, δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος, φόρος υπεραξίας ή φόρος κληρονομιάς. 


Σεϋχέλλες 

Οι Σεϋχέλλες αποτελούνται από 115 παραδεισένια νησιά στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Αφρικής. 

Και εκτός από παραλίες με λευκή άμμο και κοραλλιογενείς υφάλους φημίζονται και για το φορολογικό τους πλαίσιο καθώς δεν υπάρχουν φόρος εισοδήματος, φόρος επί των κεφαλαιουχικών κερδών, φόρος δωρεάς, ή φόρος περιουσίας. 

Για να γίνει κάποιος μόνιμος κάτοικος πρέπει απλά να μένει εκεί για πέντε ημέρες το χρόνο και να μεταφέρει στον τραπεζικό του λογαριασμό κάθε χρόνο το ποσό των 10.000 δολαρίων. 


Παναμάς 

Ο Παναμάς δεν συμμερίζεται καμία από τις φορολογικές συμβάσεις με άλλες χώρες και δεν έχει καμία υποχρέωση να μοιράζεται με καμία αρχή φορολογικές πληροφορίες. 

Δεν υπάρχει κανένας φόρος επί εισοδημάτων, μερισμάτων ή κεφαλαιουχικών κερδών. 





 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID