BREAKING NEWS
latest

Ελληνίδα «πρόσωπο της χρονιάς» για Δήμο της Μελβούρνης


Ομογενής της Αυστραλίας ανακηρύχθηκε "πολίτης της χρονιάς", για τον Δήμο του Brimbank, στα δυτικά προάστια της Μελβούρνης.

Ο λόγος για την Δέσποινα Χαβέλα που τιμήθηκε για το έργο της για τα παιδιά με αυτισμό. Εδώ και δέκα χρόνια, έχει δημιουργήσει την οργάνωση "Autism Angels", στήνοντας ένα εντυπωσιακό δίκτυο υποστήριξης για γονείς αυτιστικών παιδιών, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης στην ευρύτερη κοινότητα για το ζήτημα. 

Διοργανώνοντας χοροεσπερίδες, πικνίκ και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, η μη κερδοσκοπική οργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει, στα δέκα χρόνια λειτουργίας της, περισσότερα από 85 χιλιάδες δολάρια για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν το ζήτημα του αυτισμού, ενώ την τελευταία εξαετία επιχορηγήθηκε και από την αυστραλιανή κυβέρνηση με 50 χιλιάδες δολάρια.

Αξιοποιώντας αυτά τα ποσά, ο οργανισμός κατάφερε να στήσει μία σειρά υπηρεσιών στον Δήμο Brimbank, μεταξύ των οποίων εργαστήρια πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αυτισμό, υπηρεσίες ασφάλειας στο διαδίκτυο και εκστρατείες ενημέρωσης.

Η Δέσποινα Χαβέλα αποφάσισε να αναλάβει δράση, ύστερα από την δική της προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό του γιου της, ο οποίος έχει αυτισμό και χρειάζεται υποστήριξη.

Διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη φροντίδα παιδιών με αυτισμό, αποφάσισε να αξιοποιήσει την εμπειρία της για να ενισχύσει και άλλους ανθρώπους σαν αυτήν.

Εκτός από το έργο της μέσω της οργάνωσης Autism Angels, είναι επίσης μέλος του Brimbank Disability Network Group, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Autism State Plan και συμμετέχει ενεργά στην διοργάνωση της έκθεσης Brimbank Disability Expo.

Πηγη: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID