BREAKING NEWS
latest

Yπουργείο Οικονομίας: Έτοιμο το νέο ΕΣΠΑ


Την ολοκλήρωση του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε. η οποία ολοκληρώνει εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Η έγκριση του συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο, ανοίγει τη δυνατότητα στην Ελλάδα εντός του 2015 να υποβάλει προς την Ε.Ε. αιτήματα πληρωμής από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια να εισρεύσουν πρόσθετοι ευρωπαϊκοί πόροι στη χώρα.

Παράλληλα, εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί, από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του Ενδιάμεσου Φορέα (Ε.Φ.) διαχείρισης των τεσσάρων προσκλήσεων που έχουν ήδη προδημοσιευτεί, αλλά και για όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη αυτών των τεσσάρων δράσεων επιχειρηματικότητας δεν εξαρτάται από την προηγούμενη επιλογή του ΕΦ, αφού η προκήρυξη των προσκλήσεων μπορεί να γίνει παράλληλα με τη διαδικασία επιλογής του ΕΦ.

Υπό αυτό το πρίσμα, καταλήγει το υπουργείο, ολοκληρώνεται η ουσιαστική ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση της απασχόλησης, με σκοπό την τόνωση συνολικά των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.




 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID