BREAKING NEWS
latest

Οδηγίες του νορβηγικού κράτους προς τους «πρόσφυγες»: «Ο βιασμός θεωρείται αδίκημα στην Νορβηγία»


Η Νορβηγία προσφέρει σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στους νεοαφικνούμενους μουσουλμάνους στα οποία δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι «το να εξαναγκάζεις κάποιον με τη βία σε συνουσία δεν επιτρέπεται στην Νορβηγία ακόμη και εάν είσαι παντρεμένος με αυτό το άτομο».

Το πρόγραμμα διάρκειας 5 ωρών συμπεριλαμβάνει μια ομάδα συζήτησης γύρω από το σεξ και το βιασμό και έχει ξεκινήσει ήδη τις πρώτες του δραστηριότητες εξαιτίας του αυξημένου αριθμού επιθέσεων και βιασμών από μουσουλμάνους μετανάστες ή «πρόσφυγες».

Ένας εξ αυτών ο Abdu Osman Kelifa από την Ερυθραία δήλωσε στους NYT ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί το γεγονός γιατί θεωρείται αδίκημα η σεξουαλική επίθεση με θύμα την γυναίκα του.

«Οι άνδρες έχουν αδυναμίες και όταν κάποια να τους χαμογελά τότε χάνουν τον έλεγχο» είπε ο μετανάστης προσθέτοντας πως στην χώρα του «εάν κάποιος θέλει μια γυναίκα απλά την παίρνει χωρίς τιμωρηθεί για αυτό».

Η Nina Machibya η υπεύθυνη του προγράμματος του κέντρου όπου παρακολουθεί και ο Kelifa είπε ότι ο στόχος του είναι να διδάξει τους συμμετέχοντες τις διαφορές ανάμεσα στο τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Ο Per Isdal ο οποίος προέρχεται από την ΜΚΟ «Εναλλακτική στη Βία» δήλωσε πως πολλοί μετανάστες έρχονται από κουλτούρες στις οποίες δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Πρέπει να τους βοηθήσουμε για να προσαρμοστούν στη νέα κουλτούρα» εξηγεί.

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής της πόλης Stavanger, Henry Ove Berg δήλωσε πως στηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς «άνθρωποι από άλλα μέρη του κόσμου που έρχονται στην Νορβηγία δεν έχουν δει γυναίκα με μίνι ποτέ στη ζωή τους, παρά μόνο με μπούργκα» για να συμπληρώσει «τότε κάτι συμβαίνει στο μυαλό τους».

Στην πόλη του εξηγεί από τους 20 καταδικασθέντες για βιασμούς το 2014 οι 17 ήταν μουσουλμάνοι μετανάστες.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID