BREAKING NEWS
latest

Νταβούτογλου: «Εγώ έδωσα την εντολή για να καταρριφθεί το ρωσικό Su-24»


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού. Όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στα τούρκικα f-16 να προσχωρήσουν σε  κατάρριψη του Su24.

«Δεν θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ο καθένας έχει την υποχρέωση να σέβεται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τα σύνορά της» είπε ο Νταβούτογλου  μιλώντας σε δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν σε απόλυτη εναρμόνιση με τους κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας.

«Παρά τις προειδοποιήσεις οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη, έπρεπε να καταρρίψουμε το αεροσκάφος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πήραν την εντολή προσωπικά από εμένα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οπότε σύμφωνα με τα όσα είπαν οι Τούρκοι, στα 17 δευτ. που διήρκησε η παραβίαση του εναέριου χώρου τους από το ρωσικό αεροσκάφος, το τουρκικό σύστημα αεράμυνας έδωσε 11 προειδοποιήσεις στον Ρώσο πιλότο, στη συνέχεια αφού αυτός τις αγνόησε τηλεφώνησε στον τούρκο πρωθυπουργό, τον ρώτησαν να πρέπει να κάνουμε τωρα, αυτός είπε καταρρίψτε το, η διαταγή στη συνέχεια μεταδόθηκε στους πιλότους οι οποίοι εκτόξευσαν τους πυραύλους και στη συνέχεια αυτοί κτύπησαν το ρωσικό βομβαρδιστικό. Όλα αυτά σε 17 δεύτερα.

Μπορεί ο χρόνος να είναι σχετικός όπως είχε πει ο Αϊνστάιν αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Τούρκοι κατάφεραν κυριολεκτικά να διαστείλουν το χρόνο από 17 δευτ. σε 17 λεπτά. Σίγουρα τους αξιζει το Νόμπελ φυσικής.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID