Δευτέρα

Στον "κόσμο του" ο Κάρολος: Η κλιματική αλλαγή η αιτία για τον πόλεμο στη Συρία;;;;Στην αποτυχία της παγκόσμιας κοινότητας να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή απέδωσε ο πρίγκιπας Κάρολος απέδωσε το ξέσπασμα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία και την προσφυγική κρίση. 

Ο Κάρολος σε συνέντευξή του στο Sky News, η οποία βιντεοσκοπήθηκε πριν τις 13 Νοεμβρίου, σημείωσε ότι ο εμφύλιος στη Συρία, η τρομοκρατία και η προσφυγική κρίση είναι «κλασικές περιπτώσεις μη αντιμετώπισης των προβλημάτων».

«Κάποιοι από εμάς λέγαμε πριν περίπου 20 χρόνια ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά, θα δούμε μεγαλύτερες συγκρούσεις εξαιτίας των ελλιπών πόρων και των μεγαλύτερων δυσκολιών που θα προκαλέσει η ξηρασία, αλλά και των συσωρευτικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που αναγκάζει τους ανθρώπους να εκτοπιστούν», εξήγησε.

«Και πραγματικά υπάρχουν στοιχεία ότι ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή τη φρίκη που επικρατεί στη Συρία ήταν μια ξηρασία που διήρκησε πέντε ή έξι χρόνια και τελικά ανάγκασε μεγάλο αριθμό ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα χωράφια και να μετακομίσουν στις πόλεις», πρόσθεσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής, των συγκρούσεων και της τρομοκρατίας, ο Κάρολος απάντησε: «Φυσικά». «Δεν αντιμετωπίζουμε ποτέ την υποκείμενη αιτία του προβλήματος, η οποία είναι δυστυχώς αυτά που κάνουμε στο φυσικό μας περιβάλλον», επεσήμανε.

Το είδαμε εδώ
Disqus Comments