Κυριακή

Τα μυστικά ομορφιάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη


Το 1986 η Αλίκη ήταν 52 χρονών, αλλά ήταν ταυτόχρονα και η γυναίκα που δεν μεγάλωνε ποτέ, ενώ υπήρξε πάντα η προσωποποίηση της νεότητας.

Εκείνη την εποχή αποφασίζει να δώσει συνέντευξη στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» και να μιλήσει για τα μυστικά της ομορφιάς και της διατροφής της. Διαβάστε λοιπόν τι είχε δηλώσει τότε.

-O μόνoς τομέας για τον οποίο δεν καταβάλω καμία προσπάθεια είναι αυτός της εξωτερικής μου εμφάνισης. Είμαι πλασμένη από τα χαρακτηριστικά ενός αγνού κοριτσόπουλου. Δηλαδή το κέφι, την αισιοδοξία, το κουράγιο, το ρίσκο, το χαμόγελο, το χιούμορ. Αυτά τα στοιχειά που πολλοί άνθρωποι τα εγκαταλείπουν από το τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους. Τυποποιούνται, απογοητεύονται.

-Φροντίζω την εμφάνιση μου και κυρίως την δίαιτα μου. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό μου. Δεν τρώω ποτέ κρέας, τρώω πολλά λαχανικά , ψάρια, γαλακτερά, αυγά και πολλά φρούτα . Προσέχω να μην παίρνω πολλά κιλά.

-Χρησιμοποιώ πολύ απλές κρέμες . Το καλύτερο μου καλλυντικό είναι το λάδι ελιάς . Με αυτό όλο το καλοκαίρι πασαλείβομαι και γεύομαι τις αχτίνες του ηλίου. Ποτέ όμως στο πρόσωπο. Μικρή είχα έναν Ρώσο μακιγιέρ τον Σταύρο Κελεσίδη, που μου είχε τονίσει πως ποτέ το γυναικείο πρόσωπο δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο γιατί αφυδατώνεται και μαραίνεται.

-Γυμνάζομαι, κολυμπάω, προσέχω. Δεν πίνω. Λυπάμαι που τα τελευταία τρία χρόνια καπνίζω. Προσπαθώ να ξεκουράζομαι όταν έχω καιρό και να κοιμάμαι 8 ώρες την ημέρα. Είμαι συντηρητική σπιτόβια, δεν ξενυχτάω χωρίς λόγο. Εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι η αγάπη που έχω για την ίδια τη ζωή.

-Θα συμβούλευα τις γυναίκες να αποφεύγουν τις μικροκακίες τα μικροπράγματα, μικροζηλείες, μικροφθόνους. Αυτά όλα αποτυπώνονται στο πρόσωπο μας. Να δουν με αυτοπεποίθηση την ζωή και την θέση τους.

-Νιώθω πάντα νέα , γιατί όταν ξεκινάω κάτι το κάνω με μια όρεξη και διάθεση εφηβική.

joytv.gr
Disqus Comments