BREAKING NEWS
latest

Οι ομοιότητες σε ένα ζευγάρι είναι αυτές που συμβάλλουν στον ευτυχή γάμο


Μια πρωτότυπη μελέτη διενήργησαν οι ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο της Iowa αναφορικά με το πόσο συμβάλλουν η προσωπικότητα, η νοοτροπία και τα χαρακτηριστικά στη σχέση και το γάμο ενός ζευγαριού.

Οι ερευνητές έθεσαν ένα ερωτηματολόγιο σε 291 νιόπαντρα ζευγάρια μέσα από το οποίο την επιλογή συζύγου, το ρόλο που παίζουν τα όμοια ή αντίθετα χαρακτηριστικά στη σχέση, την εξέλιξη των σχέσεων στο γάμο και το βαθμό ευτυχίας που νιώθουν τα ζευγάρια μέσα στο γάμο τους.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα. Σύμφωνα με αυτά οι άνθρωποι ελκύονται και έχουν τάση να παντρεύονται άτομα που έχουν μαζί τους κοινά σημεία όσον αφορά τη νοοτροπία, τη θρησκεία, τις αξίες και τα πιστεύω.

Διαπίστωσαν μάλιστα ότι οι σύζυγοι είχαν μεταξύ τους εξαιρετικά πολλές ομοιότητες στο θέμα της νοοτροπίας αλλά και της θρησκείας και των πιστεύω τους.

Αυτό όμως που έπαιζε καθοριστικό ρόλο ήταν οι ομοιότητες στην προσωπικότητα για να υπάρξει και μακροπρόθεσμα η σχέση και ένας ευτυχισμένος γάμος.  Οι ομοιότητες σχεδόν σε όλους τους τομείς ήταν τελικά το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο και μεγάλο σε διάρκεια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς καταρρίπτεται η λαϊκή ρήση που θέλει τα ετερώνυμα να έλκονται και να κάνουν σχέσεις. Όπως λένε μετά τα πρώτα στάδια μιας γνωριμίας, και ενός γάμου έρχονται οι δυσκολίες της ζωής και αν το ζευγάρι δεν έχει σύμπνοια απόψεων τότε ο γάμος όχι μόνο δεν θα είναι ευτυχισμένος, αλλά δεν πρόκειται και να «κρατήσει».

Η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των συζύγων είναι η συνταγή για να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές κρίσεις που θα έχουν να περάσουν μαζί.

Εάν οι ομοιότητες της νοοτροπίας που τους έφεραν μαζί συνοδεύονται και από ομοιότητες στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τότε οι πιθανότητες τους να έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ μεγαλύτερες.

Το είδαμε εδώ 



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID