BREAKING NEWS
latest

Τι ρόλο παίζει ο τόπος κατοικίας στην υγεία


Όσοι ζουν σε περιοχές με πράσινο είναι υγιέστεροι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών.

Μία νέα μελέτη υποστηρίζει ότι στην υγεία καλή μπορεί να βοηθήσει ένα καλαίσθητο και ευχάριστο στο μάτι περιβάλλον σαν σκηνικό από ταινία.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις 1,5 εκατομμύριο βαθμολογίες σε 212.000 εικόνες τοποθεσιών από τη Βρετανία τις οποίες είχαν βάλει οι χρήστες του σάιτ Scenic-Or-Not.

Υπάρχουν βέβαια πολλά δεδομένα που χρειάστηκε να λάβουν υπόψη τους οι ερευνητές από το Warwick Business School, όπως για παράδειγμα ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μένουν σε όμορφα και γραφικά μέρη, ότι οι πόλεις θυμίζουν λιγότερο «σκηνικό», καθώς επίσης και ότι οι πιο γραφικές περιοχές θα έχουν λιγότερη μόλυνση.

Επίσης έλαβαν υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, που μπορεί να σχετίζονται με το επίπεδο υγείας, όπως είναι για παράδειγμα το εισόδημα και το επάγγελμα.

Έτσι, βρήκαν ότι οι άνθρωποι που έμεναν σε όμορφες τοποθεσίες «σαν ζωγραφιά» είχαν καλύτερη υγεία. Δεν επρόκειτο όμως για τις πιο πράσινες περιοχές αλλά και για εκείνες που είχαν ωραία θέα (π.χ. μία γραφική εκκλησία) ακόμα κι αν βρίσκονταν σε αστικό περιβάλλον.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID