BREAKING NEWS
latest

Νέο απίστευτο μακελειό στο Παρίσι - Εκατοντάδες τα θύματα από 6 συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις - Στους δρόμους ο στρατός (Video)


Μπαράζ επιθέσεων με εκρήξεις και πυροβολισμούς στο Παρίσι, κοντά σε γήπεδο που βρισκόταν ο πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ.

Έξι επεισόδια με πυροβολισμούς και εκρήξεις έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στο 10ο και το 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά θύματα.


Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς από τις πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν.


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αφού απομακρύνθηκε άμεσα από το γήπεδο όπου βρισκόταν, μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών "για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης", ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής.


Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.


Η γαλλική αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, κάτι που σημαίνει πως εκτιμά ότι ο κίνδυνος ίσως να μην έχει περάσει.



 200 στρατιωτες μεταβαίνουν στο 10ο και 11ο διαμερισμα όπου πραγματοποιήθηκαν οι συντονισμένες επιθέσεις.


Ο ήχος της έκρηξης, όπως ακούστηκε στο γήπεδο που βρισκόταν ο Ολάντ:


 Το μακελειό του θεάτρου Bataclan


Τρομοκράτες κρατούσαν για ώρες ομήρους εκατοντάδες ανθρώπους στο θέατρο Bataclan.


Μία ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας στο θέατρο Bataclan δύο τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν στο χώρο, σύμφωνα με το BFMTV. Όταν οι τρομοκράτες άρχισαν να εκτελούν κόσμο, οι ειδικές δυνάμεις που είχαν ζώσει το κτίριο προχώρησαν σε έφοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τους τρεις τρομοκράτες να πέφτουν νεκροί. Νεκροί όμως φαίνεται πως είναι και περίπου 100 άνθρωποι που βρίσκονταν στον χώρο...


Τα Μπατακλάν που βρίσκεται στο νούμερο 50 της λεωφόρου Βολταίρου είναι διάσημο μουσικό θέατρο. Η συναυλία που βρισκόταν σε εξέλιξη όταν ξεκίνησε η επίθεση ήταν του συγκροτήματος "Eagles of Death Metal" κάτι που σημαίνει, πως το κοινό είναι ιδιαίτερα νεανικό...




 Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Monde έχει πυροβοληθεί στο χέρι κοντά στο Bataclan.











 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID