Πέμπτη

Τροφή σε σκόνη: Η ιδέα μιας ομάδας φοιτητών ίσως λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα της πείναςΜια πρωτότυπη ιδέα μιας ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών ίσως να δώσει τέλος στο πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας.

Σύμφωνα με το δίκτυο Mashable, οι φοιτητές δημιούργησαν μια εταιρεία ονόματι FoPo Food Powder που συλλέγει φθηνά και σχεδόν ληγμένα προϊόντα και τα αποξηραίνει. Με αυτό τον τρόπο τα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, διατηρώντας το 30 με 80% των θρεπτικών τους συστατικά.


Η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από τον Σουηδό Kent Ngo και άλλους δύο φοιτητές σχεδίου τον Δεκέμβριο του 2014, καλείται να δοκιμάσει τα προϊόντα της στις Φιλιππίνες, με την συγκατάθεση του κράτους και των Ηνωμένων Εθνών. Για την χρηματοδότηση της προσπάθειάς τους έχουν στήσει μάλιστα μια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης δωρεών.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η τροφή σε σκόνη χρησιμοποιούνταν από τους Ίνκας το 1.200 π.Χ. και ξαναήρθε στο προσκήνιο το 1970 με την τροφή των αστροναυτών. Μάλιστα, η διατροφολόγος Susan Tucker υποστηρίζει πως αυτή η μορφή φαγητού θα φανεί χρήσιμη σε εκδρομές στην φύση ή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και λιμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Mashable, κάθε χρόνο 1,76 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια, κυρίως εξαιτίας της αγοράς προϊόντων που δεν χρειαζόμαστε.

Το είδαμε εδώ
Disqus Comments