BREAKING NEWS
latest

Η μικρότερη ιδιοκτησία γης!


Η μικρότερη ιδιοκτησία γης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και αποτελεί μια τριγωνική πλάκα από μωσαϊκό σε κάποιο δρόμο της πόλης.

Το 1910, περίπου 300 κτήρια κακατεδαφίστηκαν στην πόλη για να δημιουργηθούν νέοι δρόμοι και νέες γραμμές Μετρό. Ο David Hess αγωνίστηκε τότε για να κρατήσει το Voorhis, ένα πενταώροφο κτηριο που ήταν στην κατοχή του. Πολλά χρόνια έκανε δικαστήρια και συγκρούστηκε με συμφέροντα και νόμους, αλλά τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιουσία του. Μέχρι το 1914, το μικρό αυτό τρίγωνο στο δρόμο ήταν το μόνο που του ανήκε.

Η πολιτεία τού ζήτησε να το δωρίσει στο κράτος για να αποτελέσει και αυτό τμήμα του πεζοδρομίου αλλά εκείνος αρνήθηκε από πείσμα την προσφορά. Στις 27 Ιουλίου 1922 κάλυψε μόνος του το τρίγωνο με ψηφιδωτά πλακάκια, γράφοντας επάνω: «Ιδιοκτησία του Hess, που δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για δημόσιους σκοπούς». 

Παρά το γεγονός ότι το κομμάτι αυτό ανήκει ουσιαστικά στο κράτος, καθώς αποτελεί μέρος του πεζοδρομίου και πατιέται καθημερινά από χιλιάδες περαστικούς, χρησιμεύει ως μια συνεχής υπενθύμιση ότι ο Hess δεν υποχώρησε εύκολα. Το τριγωνικό αυτό κομμάτι γης αποτελεί τη μικρότερη ιδιοκτησία εδάφους, που από το 1938 ανήκει στο κατάστημα πούρων «Village Cigars», έξω από το οποίο βρίσκεται, και αγοράστηκε για 1.000 δολάρια.


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID