BREAKING NEWS
latest

Το πιο διάσημο όπλο στην ιστορία του κινηματογράφου


Χρησιμοποιήθηκε από τον Κλιντ Ίστγουντ στις ταινίες Dirty Harry (1971) και Magnum Force (1973).

Το πιο διάσημο όπλο στην ιστορία του κινηματογράφου είναι ένα περίστροφο, το μοντέλο S&W 29, το οποίο εμφανίστηκε στα χέρια του Κλιντ Ίστγουντ και ενέπνευσε μια γενιά θαυμαστών, ανεβάζοντας σε ένα τεράστιο αριθμό τις πωλήσεις της εταιρείας Smith&Wesson

Ο Επιθεωρητής Κάλαχαν (πρωτότυπος τίτλος: Dirty Harry) ήταν μία αμερικανική αστυνομική ταινία θρίλερ παραγωγής και σκηνοθεσίας Nτον Σίγκελ, του 1971.

Πρωταγωνιστούσαν οι Κλιντ Ίστγουντ και Xάρι Γκαρντίνο. Υπήρξε η πρώτη ταινία που εισήγαγε το χαρακτήρα του επιθεωρητή του Αστυνομικού Τμήματος του Σαν Φρανσίσκο Κάλαχαν, τον οποίο υποδύθηκε ο Ίστγουντ σε μία σειρά ταινιών.

Ο Επιθεωρητής Κάλαχαν ήταν μια κριτική και εμπορική επιτυχία και όρισε το στυλ για ένα ολόκληρο είδος αστυνομικών ταινιών.

Την ταινία ακολούθησαν τέσσερις συνέχειες: Magnum Force το 1973, The Enforcer το 1976, Sudden Impact το 1983 (σε σκηνοθεσία του ίδιου του Ίστγουντ), και The Dead Pool το 1988.

Το 2012, επιλέχθηκε να φυλαχθεί για διατήρηση στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, με αιτιολόγηση πως είναι «πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική»


Το όπλο το οποίο εμφανίστηκε στα χέρια του Κλιντ Ίστγουντ και ενέπνευσε μια γενιά θαυμαστών βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Πυροβόλων Όπλων, Fairfax, Βιρτζίνια, Ηνωμένες Πολιτείες

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID