BREAKING NEWS
latest

Το κέρμα του ενός σεντ που αξίζει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια


3/2015. Το 223 ετών «Birch Cent» είναι ένα από τα δέκα σχεδιαστικά νομίσματα του πρώτου αμερικανικού δολαρίου που διασώζονται μέχρι σήμερα

Το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να αποσπάσει η δημοπρασία του συλλεκτικού πρώτου αμερικανικού κέρματος του ενός cent, που πραγματοποιήθηκε στην Βαλτιμόρη από τον οίκο δημοπρασιών Stack’s Bowers.

Το ηλικίας 223 ετών κέρμα, γνωστό και με το όνομα «Birch Cent» κόπηκε το 1792, λίγους μήνες μετά την απόφαση του Κογκρέσου να καθιερώσει επίσημα το δολάριο ως το νέο νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να δημιουργήσει εθνικό νομισματοκοπείο στις αρχές Απριλίου εκείνης της χρονιάς (Coinage Act of 1792).

Το Birch Cent δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής εκτύπωσης. Διασώζεται, μάλιστα, αλληλογραφία από τον Αύγουστο του 1792 μεταξύ του Τόμας Τζέφερσον και του Τζορτζ Ουάσινγκτον, στην οποία οι δύο άνδρες συζητούν τον σχεδιασμό του νέου νομίσματος πριν παρουσιαστεί στο Κογκρέσο ως μια από τις προτεινόμενες επιλογές.

Το νόμισμα φέρει στη μπροστινή του όψη αναπαράσταση της Lady Liberty. Σήμερα διασώζονται μόλις 10 παρόμοια νομίσματα, αν και θεωρείται αρκετά πιθανό να δημιουργήθηκαν περισσότερα εκείνη την εποχή.

Το συγκεκριμένο κέρμα είχε πουληθεί ξανά σε δημοπρασία το 1959. Ο οίκος Stack’s Bowers δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη του.

Στην ίδια δημοπρασία παρουσιάστηκε κι ένα κέρμα των 50 cents από το 1861, της εποχής των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής (C.S.A.). Το κέρμα αυτό πουλήθηκε έναντι 646.250 δολαρίων.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID