BREAKING NEWS
latest

Δείτε 9 συνήθειες που θα μας κάνουν να ζήσουμε περισσότερο!


Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο. 

Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι 4 βλαβερές συνήθειες- το κάπνισμα...το πολύ αλκοόλ, η έλλειψη άσκησης και η μη κατανάλωση αρκετών φρούτων και λαχανικών - μπορούν να μειώσουν τα χρόνια ζωής σας και να σας μεγαλώσουν κατά 12 χρόνια. 

Μπορείτε να κάνετε κάτι για να διορθώσετε αυτές και άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές. Υιοθετήστε τις παρακάτω 9 συνήθειες για να βοηθήσετε το σώμα σας να φαίνεται και να νιώθει νέο.

Μην τρώτε πολύ

Αν θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100, το να αφήσετε λίγο από το φαγητό σας στο πιάτο μπορεί να είναι καλή ιδέα. Ο ερευνητής Dan Buettner, που μελετά τη μακροζωία, ανακάλυψε ότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία Ιάπωνες σταματούν να τρώνε όταν έχουν χορτάσει κατά 80%. 

Ερευνητές του St. Louis University επιβεβαίωσαν ότι το λιγότερο φαγητό βοηθά να μεγαλώσετε με πιο αργούς ρυθμούς. Έρευνα του 2008 ανακάλυψε ότι ο περιορισμός των θερμίδων περιόρισε την παραγωγή της ορμόνης T3, που μειώνει τον μεταβολισμό και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Σεξ

Το σεξ, 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να προσθέσει μέχρι 3 χρόνια στη ζωή. Καίγεται σημαντική ποσότητα θερμίδων-ορισμένες φορές όσες καίγονται με τρέξιμο για 30 λεπτά. Το συχνό σεξ μπορεί επίσης ενδεχομένως να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να αυξήσει την ανοσία και να προστατεύσει την καρδιά.

Κλείστε την τηλεόραση

Πολύς χρόνος στην τηλεόραση μπορεί να βλάψει την υγεία. Έρευνα του 2010 ανακάλυψε ότι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τηλεόραση 4 ή περισσότερες ώρες την ημέρα είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες θνησιμότητας από οποιοδήποτε αίτιο σε σχέση με ανθρώπους που παρακολουθούσαν λιγότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Ακόμα και η λίγη μείωση μπορεί να βοηθήσει. Κάθε επιπλέον ώρα που βλέπετε τηλεόραση αυξάνει το γενικό κίνδυνο θνησιμότητας κατά 11% και του θανάτου από καρδιακή νόσο κατά 18%.

Να αποφεύγετε τον ήλιο

Η αποφυγή του ήλιου μπορεί να σας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και να σας κρατήσει νέους εμποδίζοντας τις ρυτίδες, τις γραμμές και το σακούλιασμα του δέρματος.

Δεν είναι ποτέ νωρίς ή αργά να προσθέσετε αντηλιακό στην καθημερινή συνταγή φροντίδας του δέρματος. Μην εστιάζετε μόνο στο πρόσωπο. Οι κηλίδες από τον ήλιο στο θώρακα και το λαιμό, σας κάνουν επίσης να φαίνεστε πιο μεγάλες.

Συναντήστε φίλους

Έρευνες δείχνουν ότι αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας αν δεν έχετε ισχυρό δίκτυο φίλων και συγγενών. Η μοναξιά μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνη με την υψηλή χοληστερόλη ή ακόμη και με το κάπνισμα. Η μοναξιά φαίνεται να θέτει το μεγαλύτερο κίνδυνο στους ηλικιωμένους οι οποίοι τείνουν επίσης να έχουν κατάθλιψη.

Αλκοόλ με μέτρο

Γυναίκες που πίνουν 2-3 ποτά την ημέρα και άντρες που πίνουν τουλάχιστον 3 μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά-με συνέπειες στις σχέσεις τους αλλά και στο σωματικό βάρος. Ωστόσο, σε μικρότερες ποσότητες το αλκοόλ μπορεί να είναι καλό.

Έρευνα του 2010 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology συνέδεσε την ελαφριά κατανάλωση ποτού με σημαντικά οφέλη στην καρδιά.

Φρούτα και λαχανικά

Η κατανάλωση λιγότερων των 3 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. Τα ‘’θρεπτικά εργοστάσια’’ που περιέχουν βιταμίνες, και ίνες, φρούτα και λαχανικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 76% και ενδεχομένως να παίξουν ρόλο στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο μαστό.

Επίσης στα οφέλη των αντιοξειδωτικών είναι η καταπολέμηση της φλεγμονής και η ενίσχυση της κυκλοφορίας, που μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες.

Άσκηση

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να είναι αυτό που θα σας φέρει πιο κοντά στην πηγή της νεότητας. Έρευνα του 2008 ανακάλυψε ότι η τακτική άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να προσθέσει μέχρι 4 χρόνια ζωής- που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένων των θετικών επιδράσεων που έχει η άσκηση στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στο μεταβολισμό.

Ακόμα και η μέτρια άσκηση-γρήγορος περίπατος 30 λεπτών την ημέρα, για παράδειγμα- μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Μην καπνίζετε

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ίσως το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας και τη μακροζωία. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Public Health ανακάλυψε ότι γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα μέχρι την ηλικία των 35 ετών προσθέτουν περίπου 6 έως 8 χρόνια στη ζωή τους.

Ποτέ δεν είναι αργά να εγκαταλείψετε τη συνήθεια. Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη νόσο και να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, ακόμα και σε καπνιστές που έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική βλάβη στους πνεύμονες -όπως αυτοί που έχουν καρκίνο του πνεύμονα αρχικού σταδίου ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID