BREAKING NEWS
latest

Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το μυαλό μπορεί να θεραπεύσει το σώμα (Video)


Το μυαλό είναι το κέντρο ελέγχου της ανθρώπινης ύπαρξης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ όσο νομίζετε. 

Μπορεί να παίρνει αποφάσεις, να μαθαίνει καινούρια πράγματα και συναισθήματα και μπορεί επίσης να θεραπεύσει το σώμα. 

Σωστά διαβάσατε, το μυαλό μπορεί να εξαφανίσει εντελώς όλα τα σημάδια μιας νόσου από το σώμα.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να ακούσετε από τον γιατρό σας είναι ότι πάσχετε από μια σοβαρή ασθένεια. Τα σχέδιά σας θα ανατραπούν και η ζωή σας θα περιστρέφεται πλέον γύρω από θεραπείες και φάρμακα, σωστά; Στις περισσότερες περιπτώσεις το σενάριο αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, πράγμα πολύ πιθανό, μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας με τη σκέψη και μόνο. Αυτό δεν αποτελεί άλλον έναν μύθο. Υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να συμβεί.

Επιστήμη και θαύματα

Τα θαύματα αποτελούν τον έναν τρόπο για να θεραπευτούμε μέσω του μυαλού μας και η επιστήμη αποτελεί τον άλλο τρόπο. Με τα θαύματα εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στα χέρια του Θεού και προσευχόμαστε να μας απαλλάξει από τις ασθένειες. Από την άλλη πλευρά, η επιστήμη παρέχει μια φυσιολογική εξήγηση για το φαινόμενο αυτό.

Η Lissa Rankin, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ομιλίας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης TED, εξήγησε την επίτευξη θεραπείας με τη σκέψη και μόνο. Φαίνεται ότι το φαινόμενο πλασέμπο έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο που σκεφτόμαστε καθώς και στη λειτουργία και τη διόρθωση των ατελειών μας. Αυτή η ομιλία συγκλόνισε την ιατρική κοινότητα.

Έρευνα και αλήθεια

Φυσικά, ο μόνος τρόπος για να πειστούν όσοι είναι δύσπιστοι θα ήταν να αποκαλυφθούν τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών του εικονικού φαρμάκου. Άνθρωποι με διάφορες ασθένειες (3500 για την ακρίβεια) όπως o ιός HIV, ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, εξετάστηκαν αφού χρησιμοποίησαν το μυαλό τους ως εικονικό φάρμακο. Αφού η δοκιμή ολοκληρώθηκε, οι ασθένειες είτε παρουσίασαν βελτίωση είτε θεραπεύτηκαν πλήρως.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Projective Techniques» το 1957, σε κάποιον ασθενή ονόματι Wright χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή η οποία υποτίθεται θα θεράπευε τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε. Μετά τη λήψη του φαρμάκου, οι όγκοι του συρρικνώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Όταν έμαθε ότι το φάρμακο δεν ήταν πραγματικό, οι όγκοι μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο. Στη συνέχεια του χορηγήθηκε μια εξελιγμένη εκδοχή του ίδιου φαρμάκου και οι όγκοι του συρρικνώθηκαν και πάλι στο μισό! Δυστυχώς, τα δελτία ειδήσεων ανέφεραν ότι όλες οι εκδοχές του φαρμάκου ήταν άνευ αξίας.

Την επόμενη ημέρα, ο ασθενής πέθανε. Λόγω των όσων πίστευε, το μυαλό του ανέλαβε τον έλεγχο πάνω σε κάθε πτυχή του σώματός του και επισκεύασε όλες τις βλάβες. Όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το εικονικό φάρμακο, η αμφιβολία, η κατάθλιψη και η απογοήτευση νίκησε τη θέληση του ασθενούς να ζήσει.

Φροντίδα και θεραπεία

Έχει επίσης βρεθεί ότι οι ασθενείς που υποφέρουν μόνοι τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε αντίθεση με εκείνους που λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν πολύ περισσότερα από τη χορήγηση φαρμάκων. Παρέχουν επίσης φροντίδα κατά τη διάρκεια της ασθένειας και προσφέρουν το θετικό περιβάλλον που χρειάζεται ο οργανισμός.

Ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του μυαλού

Το μυαλό λειτουργεί κυρίως μέσω της αντίδρασης στο στρες και της χαλάρωσης. Υπάρχουν πολλοί δείκτες στρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ασθενειών. Η χαλάρωση διεγείρει τον εγκέφαλο να θεραπεύσει το άγχος. Όταν αυτή η διαδικασία διαταράσσεται, δημιουργούνται ασθένειες ή είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουμε. Η αιτία είναι ότι το αμυντικό σύστημα του οργανισμού δεν λειτουργεί με τη μέγιστη απόδοση όταν ο εγκέφαλος έχει να αντιμετωπίσει άλλα θέματα.

Όταν υπάρχει ισορροπία, ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει θαύματα. Όχι μόνο μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες του σώματος, αλλά να θεραπευτεί ακόμα και το ίδιο. Το μυαλό μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, όπως να αναγκάσει τις τρίχες να αναπτυχθούν ξανά και να θεραπεύσει ενοχλητικά προβλήματα που δεν είναι αναγκαστικά θανατηφόρα.

Με όλα τα παραπάνω και δεδομένου ότι η βάση για να παραμείνουμε υγιείς και να ζήσουμε πολύ φαίνεται να προέρχεται από τη δύναμη του νου, είναι προφανές ότι το περιβάλλον μας παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς σκεφτόμαστε. Το να περιβάλλεστε από θετικές καταστάσεις και ανθρώπους μπορεί να αποτελεί το μυστικό για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και την ενίσχυση του φυσικού κέντρου ελέγχου – του μυαλού σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί:



Πηγή πρωτότυπου άρθρου στα Αγγλικά: www.learning-mind.com

Απόδοση και μετάφραση στα Ελληνικά: Εναλλακτική Δράση

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID