BREAKING NEWS
latest

Γιατί η αξία των αλτήρων είναι διαχρονική!


Με τον κατάλληλο σχεδιασμό ενός προγράμματος με αλτήρες μπορείς να αναπτύξεις τη μυϊκή σου αντοχή, να χτίσεις μυς και να βελτιώσεις το καρδιαγγειακό σου σύστημα. Είναι οικονομικοί, εύχρηστοι και μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σου. Προτίμησέ τους και…

1. Γίνε πιο λειτουργικός. 

Όταν μιλάμε για προπόνηση με αλτήρες είναι προφανές ότι η ελευθερία κινήσεων που σου προσφέρουν είναι τεράστια. Συνήθως σε μηχανήματα δύναμης η κίνηση είναι προκαθορισμένη και περιορίζεται στους 3 άξονες κίνησης (κάθετος, οβελιαίος και εγκάρσιος). 

Με τους αλτήρες έχεις την ευκαιρία να πραγματοποιείς διαγώνιες και περιστροφικές κινήσεις κάτι που μεταφέρεται στην καθημερινότητά σου όταν σηκώνεις ένα βάρος. Κατά αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής σου. 

Ακόμα και αν είσαι επαγγελματίας αθλητής μπορείς με τους αλτήρες να προσομοιώσεις τις κινήσεις του αθλήματος αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά σου.

2. Κάψε περισσότερες θερμίδες. 

Κλασικές ασκήσεις όπως τα καθίσματα και οι προβολές καίνε πολλές θερμίδες, πόσο μάλλον όταν συνδυαστούν με πιέσεις ώμων, κάμψεις δικεφάλων και περιστροφές του κορμού. Σε μία πολυαρθρική άσκηση όπως το κάθισμα με πιέσεις ώμων λειτουργούν πολλοί μύες καθιστώντας τους αλτήρες την ιδανικότερη λύση για να κάψεις λίπος. 

Επιπλέον, μπορείς να σχεδιάσεις ένα πρόγραμμα για όλο το σώμα κατά το οποίο η μετάβαση ανάμεσα στις ασκήσεις να γίνεται πιο γρήγορα. Μικρότερο διάλειμμα = περισσότερες καύσεις.

3. Δυνάμωσε. 

Οι μυς γίνονται δυνατότεροι και αποτελεσματικότεροι όταν προπονούνται στο πλήρες εύρος της κίνησής τους. Αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα σου δίνουν οι αλτήρες σε σχέση με τα μηχανήματα δύναμης και τις μπάρες. 

Πάρε για παράδειγμα τις πιέσεις στήθους με μπάρα. Η μπάρα σταματάει λίγο πριν το στήθος σου. Με τους αλτήρες το εύρος κίνησης είναι μεγαλύτερο επιστρατεύοντας περισσότερες μυϊκές ίνες των θωρακικών μυών.

4. Εντόπισε τις μυϊκές σου ανισορροπίες και διόρθωσέ τες. 

Οι αλτήρες παρέχουν τη δυνατότητα να γυμνάσεις τους μυς αμφίπλευρα. Έτσι για παράδειγμα όταν κάνεις κάμψεις δικεφάλων, τα δύο χέρια λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εντοπίσεις τυχόν μυϊκές ανισορροπίες. 

Αντίθετα, με ένα μηχάνημα δύναμης μπορεί το δυνατότερο άκρο σου να κάνει την περισσότερη δουλειά χωρίς να το καταλαβαίνεις, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και άλλο η διαφορά δύναμης ανάμεσα στα δύο άκρα.

5. Απόκτησε ισορροπία και συντονισμό. 

Η αμφίπλευρη εκγύμναση προσφέρει και άλλα θετικά αποτελέσματα. Όταν εκτελείς μια άσκηση με βάρος στο ένα χέρι ή ακόμα και με σημείο στήριξης στο ένα πόδι (π.χ. άρσεις θανάτου στο ένα πόδι), αναγκάζεις τους πλάγιους κοιλιακούς και τον κορμό σου να δουλεύουν πιο έντονα εκπαιδεύοντας παράλληλα το σώμα σου σε καταστάσεις αστάθειας. 

Επιπλέον, η ελευθερία των κινήσεων που σου προσφέρουν οι αλτήρες, σου επιτρέπει να πραγματοποιείς μηχανικά περίπλοκες ασκήσεις αναπτύσσοντας τη νευρομυϊκή συναρμογή του σώματος.

6. Προφυλάξου από τραυματισμούς. 

Ένας ακόμα λόγος για να προτιμήσεις την προπόνηση με αλτήρες είναι πως, εκτός από τους μυς τους οποίους στοχεύουν να γυμνάσουν, εμπλέκουν και σταθεροποιητικούς μυς των αρθρώσεων και του κορμού. 

Μπορεί αυτοί οι μυς να μην είναι οι πρωταγωνιστές της άσκησης, λειτουργούν όμως συνεργατικά ως προς τους μυς που κινούνται, σταθεροποιούν τις αρθρώσεις σε όλη τη φάση της κίνησης (λειτουργώντας ισομετρικά) και τις προστατεύουν. 

Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνεις τους συνδέσμους και τους τένοντες προφυλάσσοντάς τους από πιθανούς τραυματισμούς.


Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID