BREAKING NEWS
latest

Είστε χορτοφάγοι; Δείτε τις «παγίδες» που πρέπει να προσέχετε


Το να είναι κανείς χορτοφάγος έχει έναν σχετικά απλό κανόνα: δεν τρώει καθόλου κρέας... πουλερικά, ψάρι, θαλασσινά, ή προϊόντα που προέρχονται από αυτές τις τροφές ή από οποιοδήποτε μέρος του σώματος ενός ζώου.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων, τα οποία αν και μοιάζουν απόλυτα "ασφαλή" για μία χορτοφαγική διατροφή, εντούτοις είναι πιο... ύπουλα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Μπανάνες

Οι μπανάνες ψεκάζονται επιφανειακά με μία ουσία που βοηθάει στο να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής τους και αυτή η ουσία προέρχεται από ζωικά μέρη. Πρόκειται για τη χιτοζάνη, μια χημική ένωση που προέρχεται από τις γαρίδες και τα καβούρια. Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται για να καθυστερεί την ωρίμανση στις μπανάνες. Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για τους χορτοφάγους αλλά και για όσους έχουν αλλεργίες στα οστρακοειδή. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η μπανάνα, ως φρούτο, είναι απολύτως εντάξει για τους χορτοφάγους, είναι ο ψεκασμός της με χιτοζάνη που την καθιστά τυπικά ακατάλληλη για εκείνους.

Μπύρα

Δεν είναι όλες οι μπύρα το ίδιο. Η μπύρα Guinness είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί κύστη ψαριών ως μέσο αφαίρεσης ανεπιθύμητων υπολειμμάτων κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών των ουσιών από ψάρι καταλήγει και στο τελικό προϊόν. Η κύστη των ψαριών χρησιμοποιείται για να φιλτράρει τη μαγιά σε ορισμένες μάρκες μπύρας, με τις πιο "βαριές" βρετανικές μάρκες να είναι εκείνες που το κάνουν συχνότερα.

Πατατάκια

Οι διατροφικές ετικέτες στα πατατάκια δεν αναλύουν διεξοδικά τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση σε ορισμένα προϊόντα. Σύμφωνα με την Medical Daily, σε πολλά είδη οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ένζυμα από χοιρινό κρέας για να δώσουν περισσότερη γεύση και άρωμα. Επίσης, η γεύση μπάρμπεκιου περιέχει λίπος κοτόπουλου.

Χυμός πορτοκαλιού

Μην σας προκαλεί έκπληξη. Ο απλός χυμός πορτοκαλιού είναι μια χαρά για τους χορτοφάγους. Αλλά υπάρχουν στην αγορά ορισμένα προϊόντα με επιπλέον ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ψάρια, τα οποία ενισχύουν την καλή υγεία της καρδιάς. Επίσης η πρόσθετη βιταμίνη D που προστίθεται σε ορισμένες μάρκες προέρχεται από λανολίνη, η οποία προέρχεται από μαλλί προβάτου.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID