BREAKING NEWS
latest

Μην Ξυπνήσετε τους εξωγήινους προειδοποιεί ο Στήβεν Χόκινγκ


Ο Στήβεν Χόκινγκ προειδοποιεί ενάντια στα σχέδια για την εκπομπή ραδιομηνυμάτων σε πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς σε μακρινούς πλανήτες. Ένας αριθμός από επιστήμονες υποστηρίζουν την αποστολή μηνυμάτων προς αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης.

Αυτά θα πρέπει να σταλούν μέσω σημάτων που στοχεύουν περιοχές του γαλαξία μας, όπου βρίσκονται πλανήτες σαν τη Γη και ενδεχομένως να υπάρχει ζωή. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ο Στήβεν Χόκινγκ έχει πει οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να προσπαθήσουν τέτοιες επικοινωνίες, καθώς οι εξωγήινοι πολιτισμοί μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στη γη με σκοπό την αξιοποίηση των πόρων μας.

«Εάν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιθανόν όπως όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική, το οποίο δεν κατέληξε καλά για τους Ιθαγενείς Αμερικανούς», είπε.

Ο διαστημικός επιστήμονας και συγγραφέας David Brin επανέλαβε τον καθηγητή Χόκινγκ.

«Ένας μικρός αριθμός ραδιοαστρονόμων για την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης αντιστέκεται στις διεθνείς διαβουλεύσεις πριν η ανθρωπότητα κάνει το παράτολμο και μη αναστρέψιμο βήμα να στείλει μηνύματα προς την Εξωγήινη Νοημοσύνη -φωνάζοντας παρουσία μας στο σύμπαν,» είπε ο Δρ Brin.

«Όλα αυτά είναι πολύ καλά, αν το μόνο που διακινδυνεύεις είναι ο εαυτός σου. Αλλά όταν επιβάλλεται ο κίνδυνος στα παιδιά μας και όλη την ανθρωπότητα στον πλανήτη, δεν είναι υπερβολή να ζητήσουμε να το συζητήσουμε πρώτα»

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες έχουν μάθει τι θα πει η ανθρωπότητα στην πρώτη επαφή με εξωγήινους και δεν είναι «πήγαινε με στον ηγέτη σας».

Αντ “αυτού, είναι πολύ πιο πιθανό να ζητήσουν από τους εξωγήινους βοήθεια. Ο επιστήμονας Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης Doug Vakoch, δήλωσε: «Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοινά σημεία -ανδρών και γυναικών, νέων και γέρων – είναι το μήνυμα «παρακαλώ βοηθήστε»».

«Μια αίσθηση ότι είμαστε σε μια πολύ επισφαλή πορεία στην ανάπτυξή μας ως πολιτισμός», είπε ο Δρ Vakoch. «Οι τεχνολογίες μας είναι μεγαλύτερες από την κοινωνική σταθερότητα μας. Έτσι, αν κάνουμε επαφή με έναν άλλο πολιτισμό που μπορεί να είναι πιο προχωρημένος μπορεί να έχει περάσει από την τεχνολογία συμφόρησης και μπορεί να έχει κάποιες συμβουλές», είπε.

Στο πρόγραμμα η Γη Μιλάει συμμετέχουν 2.000 άτομα από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διεξάγεται από επιστήμονες που ψάχνουν να ακούσουν ραδιοσήματα από εξωγήινους από το 1960, μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.

Μια συζήτηση για το επόμενο βήμα, μεταδίδοντας το μήνυμα «γεια σας» στα αστέρια, συμβαίνει αυτή την εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στο Σαν Χοσέ, της Καλιφόρνια.

Ο Δρ Vakoch, από το Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης στο Mountain View της Καλιφόρνια, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε το σχέδιο η Γη Μιλάει το 2009, επειδή θέλαμε να επεκτείνουμε τη συζήτηση πέρα από μια χούφτα των επιστημόνων που ήδη ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά.

«Όταν το διαστημικό σκάφος Voyager απεστάλη από τη NASA στη δεκαετία του 1970 οι ειδικοί ήταν μισή ντουζίνα.

«Αν θέλουμε πραγματικά να εκπροσωπούμε την ανθρωπότητα χρειαζόμαστε μια ευρύτερη εκπροσώπηση. Έχουμε στοιχεία από περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μερικά από τα μηνύματα είναι σαν αυτά που έχουμε ξανακούσει. Όπως και το μήνυμα του Voyager «χαιρετισμός από τη Γη» – ένα καλωσόρισμα, θέλοντας να κάνουμε επαφή.

«Για μένα, ένα από τα ισχυρότερα θέματα που βγήκαν είναι μια αίσθηση κατανόησης των κοινών μας μηνυμάτων όπως: «Είμαστε οι άνθρωποι του πλανήτη Γη».

«Μια υπόθεση είναι ότι αν θέλουμε πραγματικά να έρθουμε σε επαφή, θα ελαττώσουμε μερικές από τις διαφορές μεταξύ των εθνών, μεταξύ των θρησκειών, μεταξύ των εθνοτήτων… θα μας φέρει πιο κοντά».

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID