BREAKING NEWS
latest

Ο μοριακός διακόπτης που κάνει τον εγκέφαλο «turbo»


Επιστήμονες αποκάλυψαν ότι ένας «διακόπτης» στον ανθρώπινο εγκέφαλο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να του δώσει μια «έξτρα ώθηση», επιτρέποντας την αποθήκευση περισσότερων πληροφοριών και τη βελτίωση της μνήμης γενικότερα.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill εντόπισαν ένα μόριο, το οποίο «βάζει φρένο» στην επεξεργασία του εγκεφάλου και όταν απομακρυνθεί, βελτιώνεται τόσο η λειτουργία όσο και η ικανότητα ανάκλησης της μνήμης.

Οι ερευνητές ελπίζουν, ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να έχει συνέπειες σε ό,τι αφορά τις νευροαναπτυξιακές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει, ότι η παραγωγή νέων μορίων είναι απαραίτητη για την «αποθήκευση» αναμνήσεων στον εγκέφαλο. 

«Αν μπλοκαριστεί η παραγωγή αυτών των μορίων, δε συντελείται η δημιουργία νέων αναμνήσεων» εξήγησε ο Dr. Keith Murai στη Daily Mail. 

«Τα ευρήματά μας δείχνουν, ότι ο εγκέφαλος έχει μια πρωτεΐνη-κλειδί, η οποία περιορίζει την παραγωγή των μορίων που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μνήμης. Όταν κατασταλεί αυτή η πρωτεΐνη-‘φρένο’, τότε ο εγκέφαλος είναι σε θέση να αποθηκεύει περισσότερες πληροφορίες» συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα ευρήματα αυτά παρέχουν βασικές γνώσεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες.

«Εντοπίσαμε ένα νέο μονοπάτι, το οποίο ρυθμίζει άμεσα το πώς διακινούνται οι πληροφορίες και το οποίο θα μπορούσε να σχετίζεται με την κατανόηση και θεραπεία ασθενειών του εγκεφάλου» κατέληξε ο ερευνητής.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID