Παρασκευή

Δείτε τις κρυμμένες φωτογραφίες στο profile άλλων χρηστών του Facebook


Μέσα από τα privacy settings στο Facebook, οι χρήστες μπορούν να αποκρύψουν ορισμένες φωτογραφίες (ή albums) ορίζοντας ποιοι από τους φίλους τους μπορούν να τις δουν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει ένα chrome extension το οποίο επιτρέπει σε τρίτους να δουν τις κρυφές σας φωτογραφίες στο Facebook.

Πρόκειται για το Picturebook (διαθέσιμο από εδώ) που ισχυρίζεται ότι μέσω αυτού οι φωτογραφίες στο Facebook μπορούν να εμφανιστούν, άσχετα με ρυθμίσεις απορρήτου του χρήστη.

Ωστόσο με μία πιο προσεκτική ματιά, παρατηρούμε ότι αυτό που κάνει το Picturebook είναι να εμφανίζει τις φωτογραφίες που είναι κρυμμένες και όχι απόρρητες.

Αν ένας χρήστης γίνει tag το Facebook, το κοινωνικό δίκτυο τον ρωτά αν θέλει να εμφανιστεί η φωτογραφία αυτή στο timeline του. Αν επιλέξει η φωτογραφία να μην εμφανιστεί, το Picturebook θα μπορεί να την εμφανίσει. Ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί το Picturebook βασίζεται στα tags και τα οποία ανιχνεύει, εμφανίζοντας τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Αν ένας χρήστης αφαιρέσει τα tags από τις φωτογραφίες του, τότε το Picturebook δεν μπορεί να τις ανιχνεύσει, ούτε φυσικά να αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχει ορίσει ο χρήστης.

Συνεπώς, το extension δεν "ξεκλειδώνει" το Facebook, απλώς εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα να ψάξει ο χρήστης σε κρυμμένες φωτογραφίες με tag, όχι όμως στις απόρρητες.


Το είδαμε εδώ
Disqus Comments