BREAKING NEWS
latest

Η «κατάθλιψη του Facebook»


Η «κατάθλιψη του Facebook» είναι ένας νέος όρος που υιοθέτησαν οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιγράψουν την εφηβική κατάθλιψη που προέρχεται από την πολύωρη ενασχόληση με το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Εταιρίας Παιδιατρικής, οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς για τις επιπτώσεις του Facebook σε εφήβους με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αναρτήσεις χαρούμενων φωτογραφιών, η πληθώρα φίλων και μηνυμάτων μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη σε έναν έφηβο που έχει πολύ λιγότερες χαρούμενες φωτογραφίες, φίλους ή μηνύματα, σημειώνουν οι ερευνητές.

Για πολλούς εφήβους, το Facebook είναι σήμερα το κύριο «στέκι» τους, διαπιστώνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες και για αυτό οι γονείς θα πρέπει να συζητούν με τα παιδιά τους και να τα αποτρέπουν από την πολύωρη ενασχόλησή τους με αυτό.

Ωστόσο, οι ειδικοί δηλώνουν ότι το Facebook δεν οδηγεί μόνο σε κατάθλιψη. Μπορεί η συχνή χρήση να δημιουργεί άγχος, λανθάνουσα κατάθλιψη και καταφύγιο σε έναν εικονικό κόσμο, αλλά μπορεί και να βοηθά τους νέους να έχουν μια εφηβεία λιγότερο «απομονωμένη». Όπως και να ‘χει η έντονη χρήση των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δημιουργεί ένα είδος πίεσης στους νέους, αφού θα πρέπει να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι ώστε να ακολουθούν τις δικτυακές «παρέες» τους.

«Ο εθισμός στο κινητό τηλέφωνο, είναι εξίσου τεράστιος στους νέους», λέει ο παιδοψυχίατρος Stéphane Clerget. «Ειδικά για να συνδεθούν με τα κοινωνικά δίκτυα. Πάρα πολλοί συνδέονται στο Facebook πάνω από δέκα φορές την ημέρα», δηλώνει η παιδοψυχίατρος.

Αν αυτοί οι νέοι άνθρωποι στερηθούν τα κινητά τους τηλέφωνα και τη σύνδεση με τα social media, νιώθουν ανήσυχοι και οξύθυμοι, δηλώνουν οι ψυχίατροι. Αν διακόψουν τη χρήση νιώθουν ένα μεγάλο κενό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID