Τετάρτη

Συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη: Υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το παλάτι όπου δικάστηκε ο Ιησούς (Φωτογραφίες)


1/15. Αντιμέτωποι με μία συγκλονιστική ανακάλυψη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι αρχαιολόγοι οι οποίο υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τα ερείπια του παλατιού του Ηρώδη όπου ο Πόντιος Πιλάτος δίκασε τον Ιησού Χριστό πριν τη σταύρωσή του.

Τα ερείπια ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου δέκα χρόνια από αρχαιολόγους που έκαναν ανασκαφή δίπλα στο μουσείο David στο πλαίσιο εργασιών για την επέκτασή του. Ο αρχαιολόγος  Amit Re’em  δήλωσε στην εφημερίδας ότι μεταξύ των ευρημάτων υπάρχουν οι βάσεις των θεμελίων.

Μετά από χρόνια ερευνών, σύμφωνα με την Washington Post, ιστορικοί και αρχαιολόγοι ισχυρίζονται τώρα ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως πρόκειται για το παλάτι του Ηρώδη, που βρισκόταν στη δυτική πλευρά της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, κοντά στο μουσείο David. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως  είναι αν όντως σε αυτό το συγκεκριμένο παλάτι έγινε η δίκη του Ιησού.


Η σύγχυση προκύπτει από τις διαφορετικές ερμηνείες των τεσσάρων ύμνων της Κενής Διαθήκης που περιγράφουν την δίκη του Χριστού. Οι υποστηρικτές της άποψης ότι τα ερείπια ανήκουν στο παλάτι του Ηρώδη αναφέρονται ειδικά στον Υμνο του Ιωάννη που περιγράφει πως η δίκη έλαβε χώρα δίπλα σε μια πύλη και ένα πέτρινο μονοπάτι, που οι αρχαιολόγοι ταυτίζουν με το συγκεκριμένο σημείο.


Το είδαμε εδώ
Disqus Comments