BREAKING NEWS
latest

Με πόσους τρόπους μπορείς να ενθαρρύνεις τους άξιους ανθρώπους;


Όλοι μας επιζητούμε αναγνώριση και επιβράβευση. Και αισθανόμαστε ικανοποίηση, όταν μας τα προσφέρουν. Κάνουμε όμως κι εμείς το ίδιο στους άξιους ανθρώπους; Αν όχι, κακώς, διότι η ενθάρρυνση δίνει δύναμη και μας ωθεί να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι να κάνεις κάποιον να αισθανθεί όμορφα, χωρίς να ανυψώσεις τον εγωισμό του και χωρίς τα λόγια σου να ακούγονται σαν κολακεία:

Επιβράβευση χωρίς λεκτικές υπερβολές

Πολλές φορές συμβαίνει να παρατηρούμε κάτι αξιοθαύμαστο σε έναν άνθρωπο, αλλά να μην του το λέμε. Όμως μια απλή κουβέντα μπορεί να είναι ένα μεγάλο δώρο για εκείνον. Μάλιστα όσο πιο λίγα είναι τα λόγια, τόσο καλύτερα: Π.χ. «Έχεις πολύ καλή μνήμη», «Παίρνεις σωστές πρωτοβουλίες», «Έχεις γούστο στη διακόσμηση», «Είσαι επιδέξιος τεχνίτης». Η πολυλογία είναι ανώφελη, ενώ μια λακωνική επιβράβευση χαράσσεται επιτυχημένα στη μνήμη αυτού που την εισπράττει.

Ζήτησε μια συμβουλή…

Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις σε κάποιον ότι τον θεωρείς έξυπνο, ικανό και άξιο να τον εμπιστεύονται, ζήτησέ του να σου εκφράσει τη γνώμη του για ένα θέμα που σε απασχολεί.

…και ακολούθησέ τη

Δοκίμασε αυτό που σου έχει υποδείξει ως το καλύτερο – σε οποιονδήποτε τομέα – και, αν σε ικανοποιήσει, μην παραλείψεις να του πεις πόσο καλή ήταν τελικά η υπόδειξη που σου έκανε.

Κράτησε σημειώσεις

Ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις σε κάποιον ότι αυτά που λέει είναι πραγματικά ενδιαφέροντα και πολύτιμα για σένα – κρατώντας μερικές σημειώσεις από τις ιδέες, τις προτάσεις ή τις γνώσεις του.

Δείξε του ότι θυμάσαι

Είναι καλό να ανατρέχεις κατά καιρούς σε θέματα που είχατε συζητήσει μαζί στο παρελθόν τονίζοντας ότι θυμάσαι πολύ καλά τη γνώμη του και τις παρατηρήσεις του. Αυτό θα του δώσει την ικανοποίηση ότι τον προσέχεις πραγματικά όταν σου μιλάει, καθώς και ότι δίνεις βάση και αξία στις ιδέες του.

Το είδαμε εδώ



 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

ΣΤΟ FACEBOOK Ή ΣΤΟ BLOGGER👇

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID